Sangen tilbage i kirken

Engesvang Kirke kan igen få plads til flere i kirkerummet og stopper derfor med at sende gudstjenesterne på nettet

2. maj 2021, 04.42

Engesvang Kirke.

ENGESVANG Sognepræst ved Engesvang Kirke Cecilie Smith-Petersen er glad. Så glad, at hun næsten bryder ud i sang.

- Endelig bliver der lempet så meget på corona-reglerne, at vi igen må synge i kirken. Natten til onsdag meldte Kirkeministeriet ud, at vi nu kan vende tilbage til reglerne fra efteråret. De forløbne måneder siden jul har været svære, for jeg tror, vi alle har mærket, at menighedssangen betyder virkelig meget, siger sognepræsten.

Hun fortæller, at nu må man også lukke flere ind i kirken.

- Vi stiller nu 35 stole ind i kirken. Den opstilling har vi erfaring for opfylder behovet ved de fleste gudstjenester og sikrer samtidig en helt sikker afvikling. Ved kirkelige handlinger og andet, hvor vi forventer flere deltagere, kan vi mingelere med opstillingen af stole, så vi kan lave plads til flere og alligevel overholde arealkrav og afstandskrav, siger Cecilie Smith-Petersen og fortsætter:

- Når vi nu i praksis kan have plads til alle, de der har lyst til at deltage i gudstjenesten, så stopper vi også med at sende gudstjenesterne direkte på nettet. Det er ikke det samme at se en gudstjeneste på en skærm som at være en del af fællesskabet og fællessangen i kirken. Derfor er budskabet: Kom og være med live i kirken sammen med vi andre.

Genåbningen i kirken betyder også, at man nu igen kan tilbyde nadver.

- Vi har haft nogle enkelte altergangsgudstjenester, men nu får vi nadveren ind de almindelige søndagsgudstjenester. Der er selvfølgelig nogle særlige regler som for eksempel, at der kun må være fire til alters ad gangen, og at der skal gøres rent mellem hvert hold. Desuden skal vi præster bruge engangshandsker, men det lever vi nu nok også med, siger sognepræst Cecilie Smith-Petersen.

Det er i forbindelse med gudstjenester, at restriktionerne nu bliver lempet. Ganske vist er der nu åbnet for, at menighedsrådet må lave arrangementer i sognehuset, men det er med en deltagerbegrænsning på 10 personer, så indtil videre aflyser man de folkelige arrangementer og fællesspisninger i sognehuset.