Udvalg: Nej til at støtte trænersats

Ingen kommunale kroner til trænersats

23. maj 2021, 11.08

Den dengang 12-årige Carla Nielsen Kienitz kaster symbolsk sin røde trøje fra Ikast KFUM væk, og det samme gør 10-årige Jacob Meldgaard Larsen med sin gule trøje fra Ikast FS. De to klubber fusionerede i sommeren 2018 og blev til de lyseblå fra Ikast FC. Foto: Flemming Hansen

IKAST I 2018 blev de lokale fodboldklubber Ikast FS og Ikast KFUM til det nuværende Ikast Football Club.

Det har ikke skortet på visioner for den nystiftede fusionsklub, der dog kom lidt haltende fra start, da man røg ind i corona-restriktionerne midt under opbygningen af klubben.

Til stede hver dag i ugen

Det har dog ikke fået klubben ud af kurs, hvad angår udvikling af især børne- og ungdomsafdelingen, hvor ambitionen i al beskedenhed lyder på at skabe det bedste børne- og ungdomstilbud i hele regionen.

Fra klubbens side har man et ønske om at styrke det sportslige setup ved ansættelse af to udviklingstrænere for børn, der kan være til stede på Ikast FC’s fodboldanlæg alle ugens dage.

Støtte for trænere og trænerspirer

Her skal de sætte de overordnede rammer for træningen samt være faste støtter for klubbens trænere, der først og fremmest er forældre.

De skal også være en hjælp til de såkaldte trænerspirer - det er 15 af klubbens egne spillere på 14-15 år, der fungerer som en slags hjælpetrænere i børneafdelingerne.

I forbindelse med dette initiativ har Ikast FC rettet henvendelse til Ikast-Brande Kommune og søgt om økonomisk hjælp til ansættelsen af de to udviklingstrænere.

Regnestykket viser, at deres årsløn er fastsat til 96.000 kroner, og det er dette beløb, som fodboldklubben har søgt om.

Ansøgningen er behandlet i Folkeoplysningsudvalget, og her er det blevet til et afslag.