Trods pandemiens usikkerheder: Friluftsbade gør klar til genåbning i Engesvang og Bording

Det tegner godt friluftsglade badegæster fra Bording og Engesvang. De to bade planlægger at åbne til denne sæson, og det sker efter en velovervejet planlægning

Udgivet:27. maj 2021, 12.08

Læsetid:2 minutter

Hos Bording Friluftsbad var der lukket og slukket i sommeren 2020 på grund af coronapandemien. Nu ser det ud til, at friluftsbadet kan åbne til sommer. Foto: Thomas Vang Nielsen

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

FRILUFTSBAD Sidste år gik den ikke for Bording Friluftsbad, som på grund af coronapandemien måtte fokusere på vedligehold og forbedringer fremfor at holde åbent. Bestyrelsen vurderede, at det ikke kunne lade sig gøre, og sæsonen blev aflyst.

I Engesvang lykkedes det imidlertid, og friluftsbadet fik en fin sæson trods alt.

Et år senere hærger coronapandemien fortsat. Erfaringerne er blevet flere, og selv om bekymringerne langt fra er blevet færre, er det nu lettere at skabe nogle skabeloner for at mødes sikkert. Derfor kan både Engesvang Friluftsbad og Bording Friluftsbad fortælle, at begge åbner til sommersæsonen.

I Engesvang er formand Mikael Würtz naturligvis glad for afgørelsen og hylder frivilligheden blandt byens borgere. I weekenden har badet haft arbejdsdag og gjort badet klar til sæsonen.

- Det her kan kun lade sig gøre takket være frivillige kræfter. Vi skal have meget mere rengøring, spritautomater og vi skal ud og have fundet nogle coronavagter, som skal tjekke, at folk er vaccinerede eller har en negativ test. Præcis som man kender det fra restauranter og øvrige kulturelle tilbud. Men vi må bare sige, at opbakningen igen i år har været enestående i foreningslivet, forklarer formanden.

Vigtigt at genåbne

I Bording er Pia Hald fra bestyrelsen i Bording Friluftsbad også fortrøstningsfuld. Hun fortæller, at håbet lige nu er at kunne holde åbent i juli og i august.

- Vi mangler lige nu nogle flere frivillige kræfter. Blandt andet til kiosken, en livredder og til rengøring. Alternativt bliver det en genåbning med en yderligere begrænset åbningstid, lyder det fra Pia Hald, som understreger vigtigheden af at genåbne.

- Men det vil ikke være godt for Bording Friluftsbad at være lukket to somre i træk. Dels har anlægget ikke godt af at ligge stille, dels kan det resultere i, at brugerne finder andet at tage sig til, så det er vigtigt, at vi får åbnet op. Det arbejder vi hen imod, men vi er selvfølgelig også nødt til at se coronasituationen an og at prioritere sikkerheden, understreger Pia Hald.