Pårup Kro lukket søndag: Kromutter fylder 90

Ruth Madsen tager stadig morgenvagten i køkkenet på Pårup Kro. Søndag fylder hun 90 år

Udgivet:08. oktober 2022, 10.00

Læsetid:2 minutter

Ruth Madsen fejrer sin 90-årsfødselsdag på Pårup Kro, som hun har været en del af stort set hele sit voksne liv. Foto: Torben LArsen

Rasmus Viuff
Egnsredaktør| viuff@midtjyllandsavis.dk

6 måneder siden

PÅRUP Ruth Madsen har det meste af sit levet for og med Pårup Kro og gør det stadig den dag i dag. Ruth Madsen, der er tredje generation på Pårup Kro, er fortsat i køkkenet. Søndag 9. oktober fylder hun 90 år.

- Hun tager stadig morgenvagten på kroen fra 6.15 til 12-13 stykker. Men hun holder tidligt fri mandag og tirsdag, fortæller sønnen Steen Madsen, der driver Paarup Kro i dag.

Ruth Madsen begyndte i 1949 som servitrice på kroen, og hun arbejdede derefter en periode på et par andre arbejdspladser.

Men i 1976 kom hun tilbage til kroen, da hun og hendes mand, Mads Madsen, overtog den.

Imens de forpagtede kroen, skete der store udbygninger, men det var også i deres tid - i 1982 - at kroen brændte og blev bygget op igen på rekordtid.

I 1993 døde hendes mand, men Ruth Madsen blev ved med at drive kroen.

Hun har overladt styringen af kroen til den ene af de to sønner, men hun er altså næsten dagligt i køkkenet stadigvæk.

- Jeg er på kroen hver dag. Som regel med morgenvagten alene - med mindre at der er mange udlændinge, så er Steen med, for jeg er ikke så god til det med sprog. Jeg har altid tidligt fri mandag og om tirsdagen, jeg tager ind til Silkeborg ved middagstid for at spille, fortæller Ruth Madsen.

Skal også have tid til bridge

Sagen er den, at hun disse to dage går til bridge i klubben i Silkeborg. Det har hun gjort i mange år.

Steen Madsen fortæller, at der er meget travlt for øjeblikket på kroen. Så Ruth Madsen holder ikke fri i weekenderne. Det er jo her, der er mest travlt.

- Jeg har det rigtig godt. Det kan da godt være, at det er fordi, jeg har så meget at se til, fortæller hun. Hun har tænkt sig at fortsætte i køkkenet, så længe hun kan klare det.

- Hvis jeg ikke har arbejdet, ville jeg jo bare blive doven. Og det kommer jo af sig selv en dag, når det stopper, sådan er man jo nødt til at tænke.

Ruth Madsen har ud over Steen også sønnen Jan. Herudover er der syv børnebørn.

Fødselsdagen fejres på dagen. Der er inviteret 91 gæster. Så søndag er kroen lukket for at fejre Ruth Madsen.

Menuen er en særlig forret til lejligheden, som Ruth Madsen selv har lavet. Bagefter er der dampet oksesteg med perleløg og så er der tag-selv-bord til dessert med pandekager. Bagefter er der musik og dans, inden der er natmad.