Europæisk mesterstykke: FCM vinder skæbnekamp og er videre i Europa League

På to mål af Anders Dreyer vandt FC Midtjylland 2-0 over østrigske Sturm Graz og spillede sig videre til forårets knockoutrunder i Europa League. Genoplev triumfen her i livebloggen

Udgivet:03. november 2022, 20.47

Læsetid:2 minutter

Færdigt arbejde! FCM-spillerne jubler i fælles flok efter slutfløjt. Ulvene gjorde jobbet: Slog Sturm Graz og sikrede sig avancement til forårets knockout-runder i Europa League. Foto: Henrik Ole Jensen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

5 måneder siden

FODBOLD Mission fuldført!

FC Midtjylland er videre fra Europa League-gruppespillet. Det ligger fast, efter at Ulvene torsdag aften vandt 2-0 over østrigske Sturm Graz i gruppespillets sidste runde.

Anders Dreyer scorede begge mål – og begge gange på oplæg fra Gustav Isaksen.

Men det var ingen sejr på ”cruise control”, for i den lille time, der var mellem de to mål, havde østrigerne fat i styrepinden. FCM forsvarede sig dog godt og begrænsede Sturm Graz til relativt få chancer i den svære periode.

Midtjysk drømmestart

Forud for det gik en midtjysk drømmestart. Gustav Isaksen, der har været forrygende i den europæiske kampagne, bragte to gange sin direkte modspiller på glatis, og efter et kvarter var han også involveret, da FCM kom foran 1-0.

Isaksen tæmmede en lang aflevering, spurtede mod mål og fandt Anders Dreyer på feltkanten. Dreyer tog et enkelt træk og scorede med sin højre fod til ekstatisk jubel på MCH Arena.

FCM skabte ikke ret meget offensivt i de næste 50 minutter. Men 18 minutter før tid lynede de to offensiv-esser igen.

Stærkt spillende Emiliano Martinez buldrede frem med bolden og fandt Gustav Isaksen i højre side. Ad to omgange fik Isaksen sendt bolden på tværs til en helt fri Anders Dreyer, der let scorede til 2-0.

Arenaen eksploderede i jubel. Og derfra var der aldrig tvivl om sejren.

Største spørgsmål i den resterende del af kampen var, om FCM kunne nå at erobre førstepladsen i den ultratætte Europa League-pulje.

Det lykkedes dog ikke. Feyenoord, som slog Lazio 1-0 i den anden kamp i gruppen, napper puljens førsteplads. FCM ender som toer, Lazio som treer og Sturm Graz bliver sidst. Alle fire hold slutter med otte point, så målregnskabet blev afgørende for placeringerne.

Genoplev livebloggen fra opgøret mellem FCM og Sturm Graz herunder: