Fuld tryk på hotelrenovering i Ikast - de første værelser står klar

24 ud af de 57 værelser på Hotel Medi skal renoveres. I denne uge er de første seks værelser klar

14. januar 2020, 14.51

Det første af de nyrenoverede værelser stod klar tirsdag eftermiddag, og flere følger i løbet af ugen. Foto: Thomas Vang Nielsen

IKAST - Jeg er herinde! råbte hoteldirektør Jesper Stadsvold Olesen og trådte ud af en massiv støvsky.

Han har i den senere tid båret tøj, der kan tåle at blive godt beskidt, for Hotel Medi i centrum af Ikast har indledt en renovering af 24 ud af hotellets 57 værelser.

Da avisen mødte hoteldirektøren i sidste uge, var han i gang med at fræse riller til ledninger i væggene.

Tre håndværkere var i aktion i andre værelser på første og anden sal, inden to malere også tjekkede ind til hotelombygningen.

- Vi er lidt pressede, sagde Jesper Stadsvold Olesen.

Den seneste status på hotelrenoveringen er, at de første seks værelser er klar i denne uge. De næste seks står klar til gæster i løbet af uge 4, og derefter færdiggøres de sidste 12 værelser over de næste par uger.

Genbruges i Videbæk

Hotel Medi er en del af kæden Danske Hoteller, og det giver mulighed for at genbruge inventaret fra Ikast.

- Det skal til Hotel Falken i Videbæk. Det er en opgradering for dem, sagde Jesper Stadsvold Olesen og uddybede:

- Inventaret er ikke slidt op. Det var bare ikke så moderne i forhold til andre dele af Hotel Medi. Sidste år renoverede vi caféen, og når man kom op fra den, var der simpelthen for stor kontrast. Derfor valgte vi at friske værelserne op.

Håbede at slippe denne gang

At hoteldirektøren skulle agere altmuligmand, var ikke en del af de oprindelige planer.

- Da vi lavede caféen om, var både fruen og jeg i sving, så jeg sagde, at denne gang skulle der håndværkere til det hele. Men sådan gik det jo så ikke. Elektrikeren spurgte, om det ikke vil være bedre at skjule ledningerne inde i væggen, når vi nu alligevel er i gang. Og det kunne vi kun give ham ret i. Men han har ikke selv tid til at fræse render i murene, så jeg må gøre det beskidte arbejde, sagde Jesper Stadsvold Olesen med et grin, mens han børstede støv af tøjet.

- Bagefter skal jeg også selv pudse væggene op igen, og så kan malerne overtage. Gulvtæpperne i de 24 værelser er ret nye, så de bliver liggende, men de skal renses. Derefter kommer der nyt inventar i værelserne. Badeværelserne får nye lamper og spejle, forklarede direktøren.

Næste år venter 3. sal

Hotel Medi er dog ikke helt i mål med ombygninger.

På tredje sal ligger yderligere 12 værelser, som også skal have en opfriskning.

- Det bliver dog først næste år, for det er en lidt større omgang, hvor der skal laves nye badeværelser deroppe, fortalte Jesper Stadsvold Olesen, der er tyvstartet lidt på tredje sal, hvor et af værelserne er udpeget til testlokale.

- Vi har rykket badekarret ud og banket betonen op for at se, hvad der er nedenunder. Det giver et økonomisk overblik, som er rart at have, inden vi går i gang med alle værelser på tredje sal, sagde hoteldirektøren.