Krible-krable i Regnbuen

De små kom helt tæt på den store verden

Udgivet:12. juni 2019, 07.11

Læsetid:2 minutter

De små kriblende dyr havde de smås udelte interesse. ?Privatfoto

Hampen Storm, som lige er fyldt et år, sidder med et lykkeligt smil på læberne, mens bænkebideren kravler rundt på hans hånd.

Vuggestuebørnene har vendt en træstamme rundt og under den fundet bænkebidere, som nu studeres nærmere. Børnene skiftes til at holde dem og kigge på dem helt tæt på.

- Uh kildrer, siger Anisia på godt to år og ryster bænkebideren af.

Vuggestuen i Højderyggens daginstitution Regnbuen i Hampen har igennem seks uger arbejdet intensivt omkring emnet krible krable dyr.

- Vi har taget udgangspunkt i seks forskellige små dyr, som vi hver dag til vores morgensamling har snakket om, kigget på billeder af og sunget sange om. Derefter har vi været ude og finde dyrene, se hvor de bor og holde dem, hvis vi turde, fortæller Helle Susgaard Caspersen.

Da man havde om sneglen, gik alle tur på banestien for at lede efter dem i det høje græs, børnene gik meget op at lede efter dem og putte dem i et lille terrarium, så man kunne tage dem med hjem til legepladsen.

Udflugt hele dagen

Vuggestuen har også i forbindelse med projektet været på en heldagstur, der gik ud til Pionergården, hvor FDF holder til.

Her kiggede man efter små dyr under sten og grene. Og lå på ryggen og kiggede op i skyerne, lukkede øjnene for at kunne høre træernes susen og fuglenes kvidrer.

- Til middag lavede vi bål, hvor vi lunede de pizzasnegle børnene selv havde være med til at rulle og skære ud ugen før. Shelterne, som står opstillet, derude var helt perfekte til middagsluren, de lå helt stille og lyttede til naturen, inden de faldt stille i søvn, fortæller Helle Susgaard Caspersen.

Pædagogen og medhjælper Pernille Hansen, som har tilrettelagt og udført projektet med børnene, fortæller at det har været et rigtig spændende og givtig projekt for både store og små, de har alle fået nyt med sig i »rygsækken«. For nogle har det være sprogligt omkring dyrene, med ord og sange, for andre har det været at røre og turde holde de forskellige dyr. Men alle har de fået naturoplevelser, glæde og samværsfølelse ved at gøre tingene sammen og dele opmærksomheden og nysgerrigheden omkring dyrene med os og hinanden.

Hvad er bedre end en regnorm i hånden? ?Privatfoto