Hjælp til rekrutering: Virksomhedskonsulenter jagter matchet

Ikast-Brande Kommunes to virksomheds-konsulenter besøger virksomhederne for at hjælpe med rekrutteringen af nye medarbejdere

Udgivet:21. juni 2021, 14.53

Læsetid:2 minutter

Ikast-Brande Kommunes to virksomhedskonsulenter, Kaj Raunsbæk og Maria Ganc, besøger virksomheder for at hjælpe med rekrutteringen af nye medarbejdere. Foto: Pr-foto

Camilla Abildgaard Norup
Egnsredaktør| can@herningfolkeblad.dk

2 år siden

ERHVERV Der er som regel altid jobordrer med hjem, når Maria Ganc, der er virksomhedskonsulent i Ikast-Brande Kommune, har besøgt en virksomhed.

- Vi besøger normalt 4-5 virksomheder om uge, for at få en god relation til kommunens virksomheder og for at få en fornemmelse af deres behov for arbejdskraft, siger Maria Ganc.

Sammen med kollegaen Kaj Raunsbæk forsøger hun at parre virksomhedernes ønsker om arbejdskraft med ledige borgere i jobcentret.

- Vi lægger ofte ud med at nedbryde nogle fordomme om, at alle ledige i jobcentret er langt væk fra arbejdsmarkedet. Det er en meget broget flok med mange forskellige baggrunde og kvalifikationer, vi har på hylderne. Der er både ufaglærte, akademikere og alt midt i mellem, siger Maria Ganc og fortsætter:

- Jeg plejer som regel at sige til medarbejderen, jeg sidder over for: »Hvis du blev fyret i dag, skulle du også melde dig ledig på jobcentret i morgen«. Det sætter tingene lidt i perspektiv.

På rette hylde

Og det handler nemlig om at få den flok ledige, Ikast-Brande Kommunes jobcenter har på hylderne, til at lande på den helt rette hylde hos en af de mange virksomheder.

- Efter et møde med en virksomhed kommer vi hjem med en jobordre. Derefter ser vi i vores interne system, hvilke ledige der matcher kvalifikationerne, men vi taler også med jobkonsulenterne, som har de personlige møde med alle ledige. Vi er dybt afhængige af de informationer, vi får fra jobkonsulenterne, siger virksomhedskonsulenten.

Ind over dørtærsklen

Derefter er det retur til virksomheden med en bunke CV’er.

- Vi har gerne fire-fem kandidater med, som er et muligt match. Derefter har vi en snak med virksomheden og er blevet klædt på af jobkonsulenterne til at hjælpe ledige borgere det sidste stykke ind over dørtærsklen, siger Maria Ganc.

En besværlig proces

Arbejdet handler både om at få ledige i job, men i lige så høj grad om at spare virksomheder for den til tider besværlige rekrutteringsproces.

- For mange virksomheder er det enormt krævende at slå en stilling op, svare på henvendelser, tage imod ansøgninger og holde samtaler. Det kan vi i mange tilfælde spare dem for. Og vi stiller hjælpen til rådighed helt gratis, slår hun fast.

Det er både små, mellemstore og kæmpe virksomheder som DK Company og Siemens Gamesa, der benytter sig af virksomhedskonsulenternes service.

- Alle er velkomne til at kontakte os - uanset størrelsen på virksomheden. Man ringer bare til vores hotline, og så bestræber vi os altid på at vende tilbage i løbet af 24 timer, siger Maria Ganc.