DET ER DIT VALG - KV21

Ib Lauritsen beholder borgmesterkæden

Det krævede flere timers forhandlinger inden Ib Lauritsen (V) kunne afsløre konstitueringen af det nye byråd

20. november 2021, 13.43

Borgmester Ib Lauritsen (V) kan også kalde sig borgmester efter dette valg. Det stod klart efter en timelang konstutuering. Foto: Mathilde Bach Callesen

KOMMUNALVALG Han så ganske alvorlig ud, da døren til konstitueringslokalet gik op midt på natten tirsdag. Borgmester Ib Lauritsen (V) kunne imidlertid trække på smilebåndet kort efter og erklære, at han fortsætter som borgmester.

- Det var seje og intense forhandlinger om konstitueringen. Det var jo en kæmpe kabale, der skulle gå op. Det tager sin tid, når man skal igennem det hele. Det er jo naturligt, at alle gerne vil have lidt mere, lød det fra Ib Lauritsen.

Flere gisnede i løbet af aftenen om, hvorvidt den nye borgmester ville hedde Annette Mosegaard (K) efter partiets store fremgang. De Konservative opnåede ved valget fem mandater mod tre ved det seneste valg, men det lykkedes Ib Lauritsen at beholde borgmesterkæden.

Flere nye udvalg

Kasper Pauli Pedersen (S) bliver ny viceborgmester, og denne gang blev en 2. viceborgmester ikke udpeget. Samtidig oprettes en række nye udvalg. Et af dem er udvalget for klima, natur- og bæredygtighed med en socialdemokratisk formand.

Derudover er der oprettet et udvalg for udvikling og erhverv med Simon Vanggaard som formand samt et børne- fritid og kulturudvalg med en konservativ som formand.

Psykiatri- handicap og arbejdsmarkedsudvalget bliver med en socialdemokratisk formand. De to sidste udvalg bliver ældre, sundhed- og omsorg med en Venstre-formand, og endeligt bliver den næste periode med et børne- og ungeudvalg ligeledes med en Venstre-formand.