Glødende bødeblok: Politiet måtte lukke fest i motorcykelklub

24 mænd og kvinder fik lørdag aften bøder op mod 70.000 kroner for at bryde forsamlingsforbuddet til fest i Ejstrupholm

Udgivet:27. december 2020, 09.46

Læsetid:1 minut

Politiet måtte lørdag aften opløse en ulovlig fest i en motorcykelklub i Ejstrupholm. Foto: Martin Ballund

Bo Lundgaard
Journalist| blg@herningfolkeblad.dk

EJSTRUPHOLM Midt- og Vestjyllands Politi måtte lørdag aften ved 21-tiden lukke en større sammenkomst, der blev holdt i nogle klublokaler, som tilhører en lokal motorcykelklub i Ejstrupholm.

Ikke færre end 24 mænd og kvinder var i gang med at feste - og det er i strid med forsamlingsforbuddet på højst 10 personer.

- Festdeltagerne var i en bred aldersklasse på mellem 20 og 55 år. Alle erkendte, at have været på stedet, som de mente var privat område. Men det er klublokaler ikke, fastslår vagtchef Carsten Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Mange anmeldelser

Politiet valgte derfor at uddele bøder for knap 70.000 kroner - 2500 kroner til hver deltager og 10.000 kroner til arrangøren, som havde inviteret til festen via et opslag på Facebook.

- Vi får en del anmeldelser fra borgerne om det, de formoder er brud på forsamlingsforbuddet. Det er alt fra åbne butikker til større forsamlinger, men det er faktisk relativt sjældent, at der er noget i det.

Folk er generelt gode til at overholde reglerne. Men så er der lige sådan noget som det her, der popper op, siger vagtchefen.

Festen opløst

Han oplyser, at politiet har stor fokus på, at forsamlingsforbuddet bliver overholdt - og derfor jævnligt sender patruljevogne rundt for at tjekke, at der ikke er for mange forsamlet.

I tilfældet ved motorcykelklubben i Ejstrupholm kom deltagerne fra det mest af Jylland - dog primært Midtjylland og Sydøstjylland. De blev i går sendt hjem, da festen blev opløst.