Stor succes med massage i børnehave

En gruppe studerende fra VIAs sygeplejerske- og pædagog-uddannelse har gennemført et tværfagligt projekt om sundhed

Udgivet:10. november 2015, 10.05

Læsetid:2 minutter

Af kommunikationsmedarbejder Anne Kai, anka@via.dk

7 år siden

IKAST Sygeplejesker og pædagoger supplerer hinanden godt, når det handler om sundhed, børn og sansestimulering.

Det oplevede en gruppe studerende fra Ikast og Silkeborg, da de i en uge skulle udvikle en ny og brugbar idé til at arbejde med sundhed i en børnehave.

Valget faldt på børnemassage, og 10 børn fra børnehaven Børneby Øster i Ikast lagde krop til, mens personalet så på.

Ansatte blev positivt overrasket

- De ansatte var vilde med den måde, vi lavede børnemassagen på. Og de var overrasket over, at børnene reagerede så positivt. Det havde personalet ikke forventet, og jeg tror, det var en øjenåbner for dem, fortæller Line Ploug, der læser på VIA Pædagoguddannelsen i Ikast.

De studerende brugte dæmpet belysning og rolig musik til at skabe en god stemning. Dernæst lavede de forskellige former for massage. Først en afspændingsmosaik, hvor børnene lå på gulvet og rørte ved hinanden, en fod på den andens ben, en hånd på en arm osv.

Bagefter arbejdede de studerende med børnene og stimulerede deres sanser ved at løfte, trykke, berøre og bruge massagebolde og pensler. I nogle øvelser var det børnene, der arbejdede sammen to og to, mens de studerende instruerede.

Fagene befrugter hinanden

Projektet er en del af VIAS tværprofessionelle uger, hvor studerende fra forskellige fag i samarbejde skal løse konkrete udfordringer fra lokale institutioner.

De studerende lærer at arbejde sammen på tværs af faglighed, og institutionerne får præsenteret nye og innovative idéer, som de efterfølgende selv kan arbejde videre med.

- Det har været meget lærerigt at se vores to fag smelte sammen i praksis. Som fagperson er det super vigtigt at være åben og anerkende, at andres faglighed og kompetencer kan fremme mit arbejde, siger Line.

Læs mere

De studerende har lavet en hjemmeside med massageøvelser og sundhedsfaglig viden. Her kan børnehavens personale og andre interesserede efterfølgende hente inspiration og blive klogere på brug af børnemassage.

http://mini-cocco.wix.com/bornemassage