Biltyv blev varetægtsfængslet

23-årig mand, der ved Brande flygtede i stjålet bil, nægter at have udsat personer for fare

6. januar 2015, 07.21

politi | En 23-årig mand fra Grindsted blev mandag ved Retten i Herning varetægtsfængslet frem til den 28. januar.

Det var den 23-årige, der søndag aften blev anholdt efter en hæsblæsende biljagt, der startede i Fasterholt og endte på Ørbækvej i Brande.

Sprang for livet

Undervejs måtte en kvindelig fodgænger springe for livet - for at undgå at blive ramt af flugtbilen, en ældre Volvo 850, som den 23-årige havde stjålet i Nørre Snede den 1. januar.

- Manden erkendte, at have stjålet bilen, at han kørte bil i frakendelsestiden, og at han overtrådte en række færdselsovertrædelser under flugten fra politiet. Men den 23-årig nægtede at have overtrådt færdselslovens paragraf 252, der omfatter at være til fare for andres liv og førlighed, siger Bent Smedegaard, vicepolitikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi i Herning.

Bakkede ind i politibil

I forbindelse med anholdelsen i Brande, bakkede den 23-årige flere gange ind i politipatruljen. Det er han også sigtet for, oplyser politiet.

Med i den stjålne Volvo var også en 18-årig kvinde fra Grindsted. Hun afsoner i forvejen en dom i Statsfængslet Møgelkær. Efter biljagten blev hun sendt retur til fængslet ved Juelsminde.