Samarbejde og sammenhold - den eneste vej frem i Ikast-Brande

Udgivet:13. december 2018, 09.46

Læsetid:2 minutter

Annette Mosegaard (K)

Af Annette Mosegaard Byrådsmedlem (K), Ikast

4 år siden

LÆSERBREV Igennem den seneste tid har der været en del markeringer i den skrevne presse og på de sociale medier. Ord og holdninger der minder om den splittelse imellem Ikast og Brande vi så, da kommunen blev lagt sammen. En mistillid vi slet ikke har brug for. I stedet har vi brug for hinanden. I stedet skal vi stå sammen.

Ikast-Brande kommune er en mindre kommune, der ligger godt, men også er presset ind imellem langt større spillere omkring os - Herning-Silkeborg-Viborg og Vejle har langt større økonomiske muskler at spille me, end vi har - og de bruger dem til at udvikle lige netop deres områder, og det går stærkt. I Ikast- Brande har vi ikke de samme økonomiske muskler, og det betyder, at vi må finde andre veje at gå for at kunne udvikle os og være attraktive for virksomheder og borgere. Det har vi været gode til, og det skal vi fortsat være. Vi har med succes gået alternative veje. De veje hvor vi præsterer på trods, og hvor vi lykkes, fordi vi står sammen og vil hinanden - uanset om vi er røde, gule, grønne eller blå.

Derfor er det ekstra ærgerligt, når der opstår mistillid og interne stridigheder. Dem har vi slet ikke behov for. Som politikere skal vi gå forrest og sikre den gode dialog og sørge for, at der er tillid til de beslutninger, der træffes. Vi skal være åbne og lytte, når der opstår bekymringer, og vi skal evne at give et klart og tydeligt svar. Vi skal ikke gå konfrontationens vej. Der kan ikke være enighed om alle beslutninger hverken blandt borgere eller politikere, men vi er forpligtet til at acceptere demokratiet og hinandens holdninger.

Jeg vil opfordre til, at vi både som borgere og politikere er konstruktive i vores tilgang. Vi har altid sagt, at vi vil finde løsninger sammen - det gør vi kun, hvis vi ikke bekæmper hinanden - hverken som borger eller som politiker. Det skal være trygt at sætte spørgsmåltegn ved beslutninger. Og vi som politikere skal forstå, at dialog og information er så helt afgørende og vigtigt. Hvad bliver det endelige resultatet? Hvorfor beslutter vi som vi gør? - Det skal vi være gode til at formidle.

Jeg kan ikke gentage nok, at vi ikke har brug for mere splittelse. Vi har brug for sammenhold både i Byrådet og i hele kommunen. Vi skal se os som ét hold der arbejder sammen om at få Ikast-Brande til at være den bedste kommune for borgere og virksomheder. Lad os nu stå sammen - række frem i stedet for at skubbe væk. Vi skal bruge den konstruktive dialog som vi plejer at være gode til og som lige nu synes at være mere udfordret end der er godt for nogen.