Læserbrev: Du skal kunne udleve dine uddannelsesdrømme i Midt- og Vestjylland

Udgivet:15. november 2021, 10.27

Læsetid:1 minut

Foto: PR-foto

2 år siden

LÆSERBREV Har du lyst til at rejse flere timer hver dag for at komme frem til dit uddannelsessted eller arbejdsplads? Formentlig ikke. Vi står over for den store udfordring, at mange unge ikke får taget en uddannelse, fordi der ikke er uddannelsestilbud i nærområdet, eller også flytter de til de større byer og kommer ikke tilbage igen. Den udvikling skal vi have vendt.

Jeg er rigtig glad for, at uddannelses- og forskningsministeren netop har godkendt ansøgninger om 40 uddannelser over hele landet. For det betyder blandt andet, at man kan blive sygeplejerske i Herning, og at man i Viborg kan læse til diplomingeniør i software eller til sundhedsadministrator.

Det er gode nyheder. Først og fremmest for de unge, som ønsker at blive i deres lokalområde. Men også for offentlige og private virksomheder, som kan have ganske svært ved at rekruttere arbejdskraft lokalt. Det har også betydning for vækst og udvikling i lokalsamfundene, hvor det bliver mere attraktivt at bosætte sig. Danmark er for lille til store forskelle, og de unge skal have mulighed for at udleve deres potentialer og uddannelsesdrømme i hele landet - og naturligvis også i Midt- og Vestjylland.