Kirke er fortsat uden præst

Udgivet:26. december 2022, 15.09

Læsetid:1 minut

Det er endnu ikke lykkedes at ansætte en ny præst til kirken i Engesvang. Menighedsrådet glæder sig til gengæld over, at de har forlænget aftalen med Torben Pedersen, der ellers var gået på pension. Foto: Privat foto

1 måned siden

ENGESVANG Den ledige stilling som sognepræst i Engesvang vil blive genopslået.

Det fremgår af en pressemeddelelse som menighedsrådet netop har offentliggjort

- Stillingen har været slået op i efteråret, men den ansøger, menighedsrådet havde udset sig, sprang i målet, oplyser menighedsrådsmedlem Hans Jørgen Hansen.

- Vi havde en ansøger, som vi syntes rigtigt godt om, men det har der altså også været et andet menighedsråd, der har været. Vi ved ikke, hvorfor han valgte os fra i sidste ende, men det har han jo lov til, og der er jo præstemangel i Danmark. Så vi må jo bare håbe på bedre held næste gang, siger Hans Jørgen Hansen.

Han fortæller, at det er biskoppen, der styrer præstestillinger, og fra Viborg Bispegård lyder det, at man nu går i gang med at overveje en langsigtet løsning. Det bliver dog først efter nytår, at den nye plan vil foreligge.

Klar til julen

Akut har Torben Pedersen, der ellers er pensioneret, lovet at tage yderligere to måneder - januar og februar - som vikar i Engesvang. Han har vikarieret i stillingen siden marts.

- Vi er dybt taknemmelige for, at Torben hjælper os igennem yderligere et par måneder. Han er yderst vellidt her i sognet. Jeg har indtrykket af, at konfirmanderne er glade for ham, og han siger, han er glad for konfirmanderne, faktisk så glad, at han er åben for at kunne hjælpe til med konfirmanderne indtil konfirmationerne i april og maj, hvis det skulle blive nødvendigt, siger Hans Jørgen Hansen.

Torben Pedersen har afviklet det ferie, han havde optjent som vikar i Engesvang, så han nu er klar til at stå for gudstjenesterne i julen.