International skole i Ikast har planer om en ny 11. klasse

37 nationer repræsenteret på International School Ikast-Brande, der har spændende plan for en ny 11. klasse

Udgivet:20. marts 2017, 16.27

Læsetid:2 minutter

Skoleleder Ricardo Passo: - Vi er langt fra færdige med at tænke

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

6 år siden

UDDANNELSE Født i Kina med en svensk mor og en tysk far - og hvor kommer du så fra?

En gang imellem spørger skoleleder Ricardo Passo, der iøvrigt er født i Panama af en jamaicansk mor, sine elever, hvor de kommer fra.

Og det kan være lidt af et svært spørgsmål, når verden mødes i midten af Jylland på den forholdsvise nye Internationale Skole i Ikast-Brande.

Tæller man elever, forældre og personalets tilhørsforhold sammen i en hat, så bliver det en broget flok med 37 flag repræsenteret.

Skolen har vokseværk, og de 200 nuværende elever vil i løbet af et par år få mindst 50 nye medstuderende på skolen.

- Jeg får daglig henvendelser fra familier, der via deres netværk har hørt om skolen. De bliver begejstret for vores lokaler, men også over hvor sikkert her er. For danskere lyder det skørt, men for mange ude fra er det lige så skørt bare at tænke, at børn selv kan cykle i skole. Ikast er et specielt sted, hvor man slet ikke ved første øjekast kan gennemskue, hvor meget der rent faktisk sker her, siger Ricardo Passo.

Hjertet får snart pulsslag

Selvom skolen er ny så går det fortsat stærkt. I et ganske unikt samarbejde med Ikast-Brande Kommune er skolen med til at udvikle et helt nyt aktivitetssted - Hjertet, der er det første synlige tegn på Ikast-Brandes Vision Vestergade.

- Vi har forældre, der gerne vil engagere og involvere sig i lokalsamfundet, men har manglet et sted at være. Det får de nu, lyder det ganske overbevisende fra skolelederen, der glæder sig til, at det nye projekt, Hjertet, for alvor skal sende pulsslag ud på skolen og i lokalsamfundet.

11. klasse

Den internationale skole skal bruge Hjertet til idræt og bevægelse, men også som hjemsted for en hel ny 11. klasse.

- Efter ti år i Danmark er jeg endelig begyndt at forstå, hvad det er efterskolerne kan. Vi kan ikke konkurrere med det, men så kan vi noget andet. Vi er ved at tænke nogle spændende tanker om et fri-år, hvor man kan forbedre de fag, der ikke gik så godt, kan komme i praktik i internationale virksomheder og på udveksling til andre europæiske lande. Vi er langt fra færdige med at tænke. Men vi ser det som et alternativ til efterskoler og folkeskolernes 10. klasses tilbud. Vi håber det er attraktivt for vores egne elever men skam også for unge fra andre skoler, der trænger til en pause og et pusterum inden de går i gang med en ungdomsuddannelse, siger Ricardo Passo

Skoleleder Ricardo Passo: - Vi er langt fra færdige med at tænke