Håndboldstævne: Julecup i ny kampuniform

»Plejer« gik til under coronaen, siger anføreren for årets Midtjysk julecup i Bording, Camilla Møller, der fløjter op til kamp onsdag morgen

Udgivet:28. december 2022, 09.07

Læsetid:3 minutter

Camilla Møller er efter to års coronapause igen tilbage som anfører i Bording KFUM’s traditionelle Julecup, der i disse dage spilles i flere haller i Ikast. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

5 måneder siden

BORDING Efter to års pause er Midtjysk Julecup klar til at tage endnu en kamp. Men det bliver i en ny »uniform«, for som anfører for det traditionelle håndboldstævne, Camilla Møller, udtrykker det: »Plejer« gik til under coronaen.

Med det mener hun, at der er mange ting, der skal genopfriskes og måske fornyes.

- Det er i alt fald ting, som vi har glemt, hvordan vi gjorde, erkender hun.

Cup-ledelsen tog derfor allerede i opstartsfasen en beslutning om at neddrosle og gøre stævnet mindre, end det var engang.

Det betyder, at stævnet ikke længere henvender sig til U17- og U19-spillere og kun er et tilbud for spillere i U11, U13 og U15.

- Vi vidste godt, at det ville betyde, at der var klubber, der ville vælge os fra, fordi de ønsker en samlet oplevelse på tværs af deres hold. Men vi turde ikke andet. Vi har taget et bevidst valg om at begrænse og vælge en reduceret form, hvor der var plads til max 1000 spillere. Og det var en fornuftig beslutning, siger Camilla Møller.

Midtjysk Julecup har i år 700 deltagere fordelt på 65 hold. Og heriblandt et japansk U15-pigehold, der kombinerer deltagelsen med et træningsophold i Danmark. De rejser først tilbage til Japan engang i januar.

Tidligere var julecup et kæmpestævne med 2000 deltagere, der spillede håndbold i haller i både Holing i Herning, Ikast, Brande, Bording og Engesvang.

- Så mange behøver vi ikke i år. Det giver en økonomisk gevinst at koncentrere det hele i Ikast, hvor vi spiller i de tre haller i IBF Arena, de to Hyldgårdshaller og hallen på Nordre Skole. Det giver os også en besparelse i forhold til bustransporten, forklarer Camilla Møller, der er glad for beslutningen om at nedskalere stævnet.

- Det kræver arbejde at få det hele sparket i gang igen. Det har vi set over hele Danmark, og lokalt kunne vi jo se, at Bordings fodboldstævne i sommer også havde udfordringer. Der skal lidt »hjertemassage« til for at få gang i det hele. Mange af vores frivillige har jo også fundet ud af, at de sagtens kan finde på noget andet at lave i juledagen. Det skulle de jo aldrig have opdaget, siger Camilla Møller med smil i stemmen.

Hun og den øvrige cup-ledelse erkender også, at den arbejdsgiver-venlige juleferie med arbejdsdage alle dage mellem jul og nytår også giver udfordringer i forhold til at skaffe frivilige. For også på den front har det været et arbejde at finde hænder nok til at fylde vagtplanen ud.

- Men vi er i mål og har kun et par enkelte huller, siger stævne-anføreren.

Bording KFUM har også valgt at begrænse udbuddet af aktiviteter.

- Vi har dels økonomien at tænke på, men har også en fornemmelse af, at mange hold sætter pris på, at programmet ikke er for tætpakket. Der skal også være tid til at dyrke den sociale hygge på overnatningsstederne, forklarer hun.

Men allerede i aften bliver der fyret op under både lydanlæg og blinkende lamper, når der i Ikast Svømmecenter inviteres til disko-plasko for alle julecuppens deltagere.

Kampene i de forskellige rækker spilles onsdag og torsdag og ender med det store finalebrag fredag i IBF Arena.

Midtjysk Julecup har igen udenlandsk deltagelse. Et japansk U15-hold har meldt sin ankomst. Billedet stammer fra et tidligere stævne, hvor der også var japanske deltagere med. Foto: Tom Laursen