Så skal der trænes: Plejecenters udendørs træningsanlæg er klar til brug

Beboerne på Bording-plejecentret Kærmindeparken og brugere af aktivitetscentret kan nu tage et nyt udendørs træningsanlæg i brug

17. april 2021, 04.07

Træningsbanen består af en række redskaber, som kan bruges på forskellig vis. Der er blandt andet en gangbro, basketkurv og trapper. Øvelserne kan varieres alt efter, hvad den enkelte bruger kan klare. Foto: Tom Laursen

BORDING Beboerne på Kærmindeparken i Bording kan nu træne på plejecentrets nye udendørs træningsanlæg.

- Det har været et stort samtaleemne, mens byggeriet har stået på, og beboerne har fulgt nøje med gennem vinduerne. Nu glæder vi os til at tage det i brug, siger plejehjemsleder Karen Haurum.

Anlægget er til brug for både beboere, de cirka 200 brugere af aktivitetscentret, plejere og pårørende - det kræver kun et medlemskort til aktivetscentret.

Indvies til maj

Området er særligt indrettet til de demensramte og senhjerneskadede, som har behov for træning, fortæller Verner Housgaard, der er formand for Kærmindparkens brugerråd og aktivitetscenter.

Pengene til projektet kommer fra en pulje på 30 millioner kroner fra Sundheds- og Ældreministeriet, hvor der kunne søges om tilskud til forskellige projekter i forbindelse med coronakrisen. Herfra er der tildelt en halv million kroner til Kærmindeparken.

Det er nu besluttet, hvornår træningsbanen officielt bliver indviet.

Det sker torsdag 6. maj.

- Banen er egentlig færdig, men vi er jo nødt til at tage hensyn til det her corona. Så derfor venter vi med indvielsen til starten af maj, siger formanden for brugerrådet i Kærmindeparken, Verner Hounsgaard.