Godt tidsfordriv: Bidrag med håndlavede vimpler til Strøgcentret

Vores Ikast udfordrer alle til at bidrage med håndlavede vimpler, som skal pynte Strøgcentret, når vi alle må komme ud igen

19. marts 2020, 05.04

Marianne Boel (t.v.) fra Vores Ikast fik idéen til nye vimpler til Strøgcentret, Vivi Klinge, Vivi’s Butik, har sagt ja til at være med i dommerkomitéen sammen med blandt andre Jan B. Knudsen, chef for Vores Ikast. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Normalt bruger Vores Ikast kulørte plastikvimpler til at markere sommeren på tværs af hele Strøgcentret.

Men i år er alt anderledes.

Det fik Marianne Boel fra netværket Vores Ikast til at tænke ud ad boksen. Hvorfor ikke hækle, strikke, brodere, quilte eller sy vimplerne:

- Jeg lærte at hækle for halvandet år siden. Og så er jeg ikke vild med plastikprodukter. Så jeg tænkte, at et hæklet vimpel var meget flottere, men jeg kunne ikke selv nå opgaven. Hurtigere er jeg heller ikke med hæklenålen endnu. Det gav mig idéen til at gøre vimplerne til et fælles projekt. Mange har garn- eller stofrester, og med et bidrag til udsmykningen får flere måske få et tilhørsforhold til bymidten, siger Marianne Boel.

Tænkt før corona

Tankerne blev tænkt før, corona pludselig blev alvorligt i Danmark. Men de gav endnu mere mening efter statsministerens påbud om, at folk skal blive hjemme.

- Håndarbejde er hyggeligt tidsfordriv, og måske en god chance for at give et håndværk videre til en anden generation, siger Marianne Boel,

Leder af Vores Ikast var straks med på idéen:

- De håndlavede vimpler kan genbruges, og fremstillet i rester er de på flere måder bæredygtige. Desuden har vimplerne en historisk reference til Ikast som tekstilby, siger Jan Birk Knudsen.

Begge håber de, at mange har lyst til at bidrage med vimpler. Afhængig af udviklingen af corona-situationen i Danmark drømmer de om deadline den 1. maj.

- I første omgang handler det om, at folk har lyst til at bidrage og producere vimpler. Når der igen bliver slækket på påbuddene, melder vi ud, hvor og hvordan man kan aflevere sine vimpler, siger Jan Birk Knudsen, der samtidig afslører, at der er størrelsesmæssige krav til vimplerne - og ikke mindst præmier.

Præmier i flere kategorier

Vimpler skal have størrelse af A4-ark. Og så bliver der præmier i fem kategorier: Til den flotteste og den mest kreative vimpel produceret af person over 15 år, og i de samme to kategorier til personer over 15 år. Og så bliver der trukket lod om en præmie, så alle får en chance for at vinde en præmie.

Vores Ikast har allerede nedsat en dommerkomité, der udover sekretariatet, Jan B. Knudsen, Marianne Boel og Tina Lynglund, består af journalist Laila Kempel, Ikast Avis, annoncechef Anne Dalsgaard, Mediehuset Ikast-Brande, og Vivi Klinge, indehaver af garnbutikken Vivi’s Butik i Strøgcentret.

På Vivi’s Butiks hjemmeside ligger en strikkeopskrift på vimpler, mens Vores Ikasts hjemmeside udover krav til vimplerne og rummer en hækleopskrift.

- Man må deltage med lige så mange vimpler, man vil. Og med genbrug af vimplerne, vil de måske fremover komme til at stå som minde om dengang, vi alle stod sammen for at begrænse smitte af corona, siger Marianne Boel.

Journalist Laila Kempel, Ikast Avis, tog lynhurtigt udfordringen om produktion af en vimpel op. Foto: Henrik Ole Jensen