Ingeniørvirksomhed er ekstra ombejlet efter flytning til Ikast

Holtec Automatic har samlet to af deres afdelinger i Ikast. Den centrale placering tiltrækker kompetencer på højt niveau, uddannelsesparate unge og potentielle kunder

Udgivet:21. november 2020, 14.00

Læsetid:2 minutter

Holtecs nye afdeling i Ikast er i følge koncerndirektøren et midtjysk knudepunkt og tiltrækker kunder fra de større jyske byer. Foto: PR-foto

IKAST Holtec Automatic-koncernens afdelinger i Lem og Herning er blevet samlet under ét tag på Lene Haus Vej 21 i Ikast.

Valget er faldet på Ikast-Brande Kommune af flere grunde.

Det er en kommune, der senest i 2019 blev kåret til at være Danmarks mest erhvervsvenlige af Dansk Industri.

Og placeringen i virksomhedernes favoritkommune har ifølge Søren Skytte Jensen, der er koncernchef og hovedaktionær i Holtec-gruppen, allerede båret frugt.

- Med det nye kontor har vi allerede udvidet vores kundekreds i flere jyske storbyer, hvilket blandt andet hænger sammen med, at afstanden mellem os og kunderne, er blevet væsentligt mindre, fortæller Søren Skytte Jensen i en pressemeddelelse.

Koncernen styrker derved sin position i et af Jyllands vigtige forretningsområder inden for automation, software- og hardwareudvikling til maskiner og industri, samt ressourcer på konsulentbasis.

Ikast er en perfekt placering

Netop fysisk nærhed er essentielt i branchen, og det er derfor ikke tilfældigt, at valget faldt på Ikast.

- Ikast er placeret mellem mange jyske byer, og vi lever derfor op til vores strategi om at operere med en radius på maksimalt 60 kilometer til kunderne per afdeling, så vi altid kan stå til rådighed og yde den bedste service, siger Søren Skytte Jensen.

At ingeniørhuset er kommet tættere på de midtjyske kunder, falder i god jord hos værkfører Bjarke Østergaard fra A.P. Auto og Maskinværksted i Ikast, der får bygget styringstavler til deres markvandingsprojekter af den lokale Ikast-afdeling.

- Den minimale afstand er klart et plus. Blandt andet fordi vi har vores styringstavler opbevaret hos Holtec, og vi kan derfor hurtigt hente dem eller få hjælp, hvis vi får en hasteopgave ind ad døren, siger Bjarke Østergaard og tilføjer:

- Og hertil vil vi gerne støtte de lokale virksomheder i området.

Mange talenter i området

Udover Ikast-afdelingen har Holtec Automatics også kontorer i Esbjerg, Ringkøbing, Hobro, Aalborg, Kolding og Sønderborg samt en produktionsafdeling i Kroatien.

Med den geografiske placering i Ikast er ingeniørhuset kommet tættere på både virksomheder og uddannelsesinstitutioner, og det har gjort virksomheden mere attraktiv blandt uddannelsesparate unge og erfarne kompetencer i branchen.

- Vi er altid interesseret i at udvide vores kompetencer og tiltrække nye talenter såvel som mere erfaren arbejdskraft. Tidligere gjorde geografien det udfordrende at tiltrække nye folk, men efter vi samlede de to afdelinger på den nye adresse, er interessen steget markant, udtaler Søren Skytte Jensen.

Ingeniørkæden Holtec Automatics blev stiftet i 1988 i et kælderrum på 11 kvadratmeter. Sidenhen har det taget fart, og virksomheden har nu afdelinger i syv jyske byer. Foto: PR-foto