Ny modebutik i Strøgcentret: Fra lock down til wake up

Corona-nedlukningen er blevet en øjenåbner for lokale kunder, vurderer indehaver af en spritny modebutik, Frøken I, som åbner i morgen, torsdag, i Strøgcentret i Ikast

26. august 2020, 10.00

Jeanette Jakobsen, bestyrer i den nye modebutik Frøken I, giver fuld damp på klargøringen. Foto: Jette Aaes

IKAST - Fortæl mig lige, hvad der kommer her i butikken?

Den nysgerrige forbipasserende i Strøgcentret i Ikast er ikke alene: Mange har de seneste dage stukket hovedet ind. Men her holder Jeanette Jakobsen selv potentielle kunder hen i spænding:

- Nej, du må vente at se, til vi åbner på torsdag, lyder hendes svar, serveret med et stort smil, en kongeblå mesh-bluse med frynsedetaljer i den ene hånd og en særdeles aktiv tøjdamper i den anden.

Ellers iler vi her på avisen med masser af ledetråde: Jeanette Jakobsen står fra i morgen, torsdag, klar og som bestyrer i spidsen for Strøgcentrets nye modebutik, der får navnet Frøken I - og I’et, det står for Ikast.

Handl lokalt - det gør vi

Som tilføjelse til navnet skriver Frøken I under sit logo: Handel lokalt - det gør vi.

En holdning, der afspejler sig i udvalget af brands i den nye butik: Inwear, Part Two, Saint Tropez, Soaked in Luxury, Pulz, Kaffe, Cream, Only og Soya.

- Vi ønsker at skabe en butik med hjerterum, hvor alle føler sig velkomne. Med en fysisk butik midt i Strøgcentret opfordrer vi vores kunder til at handle lokalt, så det skal vi naturligvis også selv gøre. Derfor har vi prioriteret at lægge ud med brands fra lokale koncerner som fortrinsvis DK Company og et Bestseller-brand, siger Jeanette Jakobsen, der i de seneste dage sammen med en lille håndfuld hjælpere har knoklet for at få butikken færdig til åbningen torsdag, der bliver forlænget med Night Shopping i Strøgcentret.

Den nye butik ligger i lokalerne, som tidligere husede Tøjeksperten. Dermed er den nabo til butikken, hvor Jeanette Jakobsen har arbejdet de seneste 10 år - i modebutikken GK, der siden blev til Hos Busack, som i forbindelse med corona-pandemiens udbrud pludselig fremstod med slukket lys og låst dør - for siden at annoncere ophør.

Lock down blev wake up

Kort efter meddelte Tøjeksperten, at butikken i løbet af sommeren ville holde ophørsudsalg for derefter at lukke.

To butikslukninger og udsigt til flere tomme butikker, der ærgrede mange lokale.

På den modsatte side af gaden ærgrede indehaver af Sport24 René Jørgensen sig også over udsigten til to tomme butikslokaler. Men mest af alt blev han motiveret.

- Jeg får helt ondt i maven over tomme butikker, siger han.

Samtidig gav corona-nedlukningen ham også et nyt syn på potentialet i fysiske butikker.

- Jeg fornemmer klart, at folk her i byen fik et wakeupcall med det helt øde Strøgcenter under nedlukningen. Det gav stof til eftertanke. Folk erkender, at de er nødt til at bakke op, hvis vi skal bo i en levende by. Lige siden genåbningen har vi i Sport24 mærket en kraftig stigende omsætning, siger René Jørgensen, der også peger på andre optimistiske tegn på udvikling af Strøgcentret:

- Om kort tid åbner en ny café, og en række andre nye projekter er på vej. Det giver endnu mere tro på tingene - og en god mavefornemmelse.

Armene i vejret

Derfor besluttede han at investere i at skabe en ny lokal modetøjsbutik i lokalerne lige over for hans sportsbutik.

- Med placeringen lige over for sportsbutikken har vi muligheden for at dele personale i spidsbelastningsperioder. Det giver god synergi, siger René Jørgensen.

Og en vigtig brik faldt på plads, da Jeanette Jakobsen straks sagde ja til tjansen som butiksbestyrer.

- Ingen har sagt til mig, at det er vanvid at tro på en fysisk butik. Alle, jeg fortæller om projektet, har armene i vejret. De glæder sig til, at vi åbner, og synes det er så fedt. Jeg har kun fået positive kommentarer, siger Jeanette Jakobsen.

Altså også fra folk, hun ikke kender, der har stukket hovedet ind, fordi de nysgerrigt ikke kan vente til på torsdag.

Når der er travlt får butiksbestyrer Jeanette Jakobsen (t.h.) hjælp fra blandt andre Louise Jensen (t.v.) og Pia Buch, der begge er butiksassistenter i indehaver René Jørgensens sportsbutik Sport24 lige overfor den nye modetøjsbutik. Foto: Jette Aaes
Der bliver knoklet fra morgen til aften for at få den nye butik klar til åbning på torsdag, hvor Strøgcentret også inviterer til Night Shopping. Foto: Jette Aaes