ISI og Guldminen samarbejder om ny højskolelinje

Til august lancerer ISI Idrætshøjskole i samarbejde idrætsfriskolen Guldminen om en spritny studieforberedende højskolelinje, hvor pædagogik og undervisning i kombination med idræt bliver omdrejningspunktet

24. juni 2020, 16.00

Til august lancerer højskolen på ISI en ny linje, Undervisningslinjen, der er studieforbedrende for de, der for eksempel vil uddanne sig som undervisere eller pædagoger. Linjen etableres i samarbejde med idrætsfriskolen Guldminen, som ISI har etableret i samarbejde med FC Midtjylland. Foto: Privat

IKAST Når ISI Idrætshøjskole til august byder et nyt elevhold velkommen, bliver det med muligheden for en helt ny højskolelinje: Underviserlinjen. Sammen med idrætsfriskolen Guldminen og MentorDanmark ønsker højskole at udvikle og afprøve unge, der drømmer om at uddanne sig som underviser.

- Vi glæder os til at kunne tilbyde kommende højskoleelever en mulighed for at prøve sig selv af som underviser eller pædagog. Det helt særlige er, at de unge sideløbende med undervisningen her på højskolen får et skræddersyet praktikforløb på idrætsfriskolen Guldminen, siger højskoleleder Jette Gøth.

Naturligt henvender den nye højskolelinje sig til de unge, der vil gå på opdagelse i og blive klogere på om deres fremtidige uddannelse ligger indenfor netop de fagområde, samtidig med, at man er elev på idrætshøjskolen.

Højskoleelever certificeres

Undervisningen bygger på sparring med erfarne undervisere, faglige diskussioner og aktuelle debatter.

I samarbejde med Guldminen skal teori og praksis gå hånd i hånd. Eleverne får et særligt tilrettelagt praktikforløb. Her introduceres højskoleeleverne blandt andet for Guldminens skoleleder Svend Erik Schmidts såkaldte læringsstile, der har dannet grundlag for flere dokumentarserier på TV2 om børns læring.

- Højskoleeleverne på den nye linje får en certificering i ”tydelig kommunikation” og ”læringsstile”. Noget som de får rig mulighed for at øve sig i, når de er i praktik på Guldminen, siger idrætsfriskoleleder Svend Erik Schmidt.

Studietur til Uganda

Udover undervisningen på højskolen og praktikken på idrætsfriskolen er linjens studietur til Uganda også en stor del af indholdet. Formålet med turen er at give eleverne perspektiv og indsigt i, hvordan undervisning og pædagogik udspiller sig i andre lande.

Underviser på den nye undervisningslinje bliver ISI-højskolelærer Mette Møller:

- Jeg ser især frem til opleve elevernes nysgerrighed på begrebet ’den gode underviser’. For rigtig mange giver det god mening at afprøve sig selv, inden man vælger uddannelse, og den mulighed for de kommende eleverne Underviserlinjen, siger Mette Møller.