Direktør flyver væk efter 28 år: Sun Air-boss skal styre Anders Holch Povlsens milliardselskab

Kristian Tvergaard stopper i Sun-Air. Han skal være direktør i Heartland, som er familieholdingselskab for Anders Holch Povlsen

Udgivet:07. februar 2022, 07.28

Læsetid:1 minut

Der er kommet ny mand - Kristian Tvergaard - ind som direktør i Heartland, der er holdingselskab for Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen. Foto: PR-foto

1 år siden

JOBSKIFTE Kristian Tvergaard, der er formand for Brancheforeningen Dansk Luftfart (BDL), forlader erhvervet. Efter 28 år hos det familieejede flyselskab Sun-Air skifter den 50-årige kommercielle direktør til et job som direktør i Heartland, som er Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens familieejede holdingkoncern.

- Der kom et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til, lyder den korte umiddelbare kommentar fra Kristian Tvergaard til mediet Check-in.dk, der bringer historien om Tvergaards jobskifte, som finder sted ved udgangen af februar.

Valgt som formand i efteråret

Den 50-årige direktør blev i efteråret 2021 valgt som bestyrelsesformand for BDL, der har alle luftfartens store aktører som medlemmer. Nu skal den forening finde en ny formand.

Ud over BDL-formandsposten er Kristian Tvergaard også bestyrelsesmedlem i ES-DAA Erhvervsflyvningens Sammenslutning. Han har også formandskabet for Billund-flyselskabernes særlige dialogråd, Airline Operators Committee, der skal sikre et godt forhold og en konstruktiv dialog med lufthavnsledelsen.

I 2014 blev Kristian Tvergaard medlem af bestyrelsen i Billund Vand og Energi A/S, og sidste år i maj overtog han formandsposten efter Jørgen Krab Jørgensen, den tidligere direktør for Billund Lufthavn.

Sidder i FCM’s bestyrelse

Siden 2016 har han også brugt tid på bestyrelsesarbejde i FC Midtjylland.

Kristian Tvergaard, der stammer fra nordjyske Støvring, bor i Billund sammen med hustruen Malene og parrets tre børn.

Heartland er selskabet bag Bestseller. Det huser også selskaber som butikskæden Normal, netsupermarkedet Nemlig.com, hvidevarevirksomheden Whiteaway samt milliardstore ejerandele i eksempelvis modeplatforme som Zalando, Asos og About You.

Heartlands resultat før skat for det seneste år blev på vilde syv milliarder kroner. Det er 17 gange mere end året før, selvom Bestseller også i 2020/21 blev ramt af lange perioder med coronalukkede fysiske butikker.