Nytårsmarcher i Bording og Brande

30. december 2019, 06.28

Foto: Adobe Stock Photo

Ikast-Brande At gå tur handler ikke bare om at sætte den ene fod foran den anden. Det handler også om at opnå ro og at fylde sit liv op med kvaliteter - noget, som de fleste af os savner i hverdagen. Det siger formanden for Hjerteforeningen Ikast-Brande, Leif Haagensen, forud for de traditionelle nytårsmarcher i Bording og Brande på årets første dag i 2020.

Leif Haagensen føjer til, at det er mindst lige så vigtigt, at gåture gør glad. Det er ikke bare en følelse, for der findes faktisk en videnskabelig forklaring på, hvorfor man kan gå sig sundhed og glæde til. Udover at en halv times gåtur fem gange om ugen kan forlænge livet med tre til fem år, så forbedrer gåturen også hukommelsen, beskytter mod hjerte-kar-sygdom, demens og hjerneblødning samt flere former for kræftsygdomme og type 2-diabetes .

Vi håber naturligvis, at rigtig mange borgere vil slutte op omkring arrangementerne. Nytårsmarcherne er for alle og har man ikke været med før, er det en god mulighed for at begynde at realisere nytårsforsætterne om at få det lidt bedre i hverdagen. Måske kan man også ved at troppe op også få lyst til at »gå lidt videre« og tilmelde sig til hjerteforeningens ugentlige hjerte motions arrangementer.

Begge nytårsmarcher starter om formiddagen, og det er gratis at deltage. Der bydes på en forfriskning undervejs. I Bording mødes man i Væksthuset, Jens Christensens Plads, og i Brande på P-pladsen i Aagade. Som nævnt kan alle være med, men er man ikke så godt til bens, anbefales det at deltage i Brande, hvor turen foregår på jævne stier og veje. Blandt andet går turen igennem anlægget Ørbæklund. I Bording er det noget mere uvejsomt med en vild, men smuk natur. Selve marchen starter på Bakken og går langs med jernbanen og videre langs den genetablerede å, forbi »Okkerøen« og tilbage til Bakken.

Nytårsmarcherne foregår i ens eget tempo. Det gælder ikke om at vinde og hvor langt, man vil gå, er op til en selv. Man skal bare huske at klæde sig passende på efter vejret, slutter Leif Haagensen.