Trods coronakrise: 149 nye virksomheder i Ikast-Brande første halvår

Trods coronakrise var der gang i iværksætterne i Ikast-Brande i første halvdel af i år

Udgivet:20. juli 2020, 06.49

Læsetid:1 minut

3 år siden

IKAST-BRANDE Selvom coronavirus i foråret så ud til at sætte en pind i det danske iværksætterhjul, så lever lysten til at starte egen virksomhed fortsat i bedste velgående. Det viser en ny analyse fra regnskabsprogrammet Dinero.

Der blev stiftet 149 nye virksomheder i Ikast-Brande Kommune i første halvår af 2020.

Det er positivt nyt efter et halvt år, hvor coronavirus kastede erhvervslivet ud i en voldsom krise. Fra midten af marts og to måneder frem styrtdykkede antallet af små, nye virksomheder. Det lignede en mavepuster til dansk iværksætteri, som dog heldigvis kun mistede pusten midlertidigt.

- Som land har vi ganske enkelt brug for, at der skabes nye virksomheder. Vi har brug for mennesker, som tør starte egen virksomhed. Nye virksomheder er fremtidens vækstmotorer, og det glæder mig, at der i skyggen af coronavirus rent faktisk blev stiftet mange nye virksomheder i årets første seks måneder, siger Martin Thorborg, administrerende direktør i Dinero.

På landsplan faldt antallet af nystiftede virksomheder med 12 procent fra første halvår 2019 til første halvår 2020. 15 kommuner oplevede en stigning fra sidste år til i år, mens antallet faldt i 83 kommuner.

Middelfart Kommune havde det største antal nystiftede virksomheder i første halvår. Her steg antallet af nystiftede virksomheder med hele 24 procent. I Billund Kommune steg antallet med 23 procent, og i Odder Kommune steg det med 17 procent.

Fordelt på landsdele oplevede københavnerne det største antal nystiftede virksomheder, også når man sammenligner med befolkningstallet.

Her blev stiftet ni nye virksomheder per 1000 indbyggere, skarpt efterfulgt af Nordsjælland med 7,3 og Østsjælland med 7,2.