Læserbrev: Vi skal have de sidste 230.000 vaccineret nu

Udgivet:06. september 2021, 12.04

Læsetid:1 minut

Bo Jensen. Foto: Henrik Ole Jensen

LÆSERBREV Det har været en fornøjelse dagligt at kunne følge stigningen i antallet af vaccinerede danskere siden starten af 2. juledag sidste år.

Men den opmærksomme har nok konstateret, at vækstkurven på førstegangsvaccinerede danskere er fladet ud, og at springet fra 75 til 76 procent tager uger. Da børn under 12 år pt. ikke skal vaccineres, så vi når aldrig 100 procent, men det bekymrende er, at der stadig er en restgruppe på cirka 230.000, som af den ene eller anden grund ikke har ladet sig vaccinere. Og det er et problem, idet 80 procent af de nysmittede, som har genrejst antallet af smittede, kommer fra den ikke vaccinerede restgruppe.

Det vil være totalt udansk at tvangsvaccinere, men der kan adfærdsreguleres effektivt via lovgivning.

Vi skal for alt i verden undgå en tredje corona-bølge med nye nedlukninger af samfundet til følge. Derfor vil min opfordring være at »ryge« skeptikerne til at lade sig stikke.

Der skal kræves coronapas alle steder, vi mødes i samfundet. På restauranter, barer, svømmehaller, idrætsbegivenheder, koncerter, biografer og sågar uddannelsessteder, og er man ikke vaccineret, skal man kunne fremvise en maksimalt tre dage gammel PCR-test, som ikke længere skal være samfundsbetalt. Der er ikke grund til at bruge skattekroner til dette mere.

Staten har haft mere end rigeligt med udgifter til corona, og man frygter stadig den langsigtede effekt heraf.

Det er nu, der skal tages fat for ikke at få den samme genopblusning, som vi så sidste efterår, og jeg tror lige så godt, man kan tage tyren ved hornene og få igangsat logistik til det tredje stik af familien Danmark.

Omkostningerne hertil er små i forhold til, hvad en ny nedlukning vil koste samfundet.