Lev godt med hjertesygdom

Hjerteforeningen Ikast-Brande har stadig ledige pladser på nyt motionshold på Ruskjærholm

30. december 2021, 09.17

Hjerteforeningen inviterer til hjertevenlig motion og bevægelse en gang om ugen på Ruskjærholm. Foto: PR foto

IKAST-BRANDE Det kan være en stor omvæltning at blive ramt af en hjerte- karsygdom. Der melder sig mange tanker om, hvad hjertet kan holde til. Det gælder især motion, der i dag opfattes som en meget vigtig forudsætning for at holde kroppen og hjertet i gang. Derfor er det også at vigtigt, at træningen foregår i trygge rammer,og at den tager sigte på at udvikle og vedligeholde hjertesunde vaner.

Formanden for Hjerteforeningen Ikast-Brande, Leif Haagensen, Brande, oplyser, at der starter et nyt, lokalt hold på Ruskjærholm. Ruskjærvej, 7471 Bording, torsdag, den 6. januar 2022.

Det er Kræftens Bekæmpelses kursusejendom. Der er endnu ledige pladser. Interesserede kan henvende sig til ham telefonisk.

Ved at deltage i hjertemotionen kan man sammen med andre lære at leve godt med sygdommen og vigtigt er, at motionen foregår tæt på hjemmet, så det er nemt at deltage. Dertil kommer, at der er en fysioterapeut til stede. Det er Natacha Hald, som har stor erfaring i at lave et program, der passer til de enkelte deltageres personlige formåen.

Hjertemotionen er ikke alene baseret på hjerte-kar patienterne, men også på deres pårørende. Udover det fysiske lægges der også meget vægt på det sociale samvær. Efter træningen er der nemlig en halv times tid til rådighed, hvor man kan vende tanker om det af være hjertesyg. Konceptet er udviklet, så det gives som et tilbud, der er umiddelbart i tråd med den rehabilitering, der finder sted i kommunerne. Hjertemotionen er en gang om ugen - i alt 16 gange. Det koster 400 kroner at være med.