Julemanden til hest

Julemarkedet på Ruskjærholm i weekenden gav 70.000 kroner til det arbejde for kræftramte

13. december 2017, 08.54

Julemanden ankom fra Island på en islænder??? Det tror ingen vist på, men han skulle lige prøve børnens hest. Foto: Henrik Ole Jensen

JULEMARKED Julemarkedet på Kræftens Bekæmpelses center Ruskjærholm uden for Munklinde blev endnu en succes.

Allerede lørdag morgen ved åbningen strømmede juleglade mennesker til med penge på lommen. Vejret var godt, og søndag morgen blev man endda beriget med et hvidklædt julelandskab.

Alt var klar - frivillige kunne byde velkommen i de forskellige salgsboder - og købelysten var stor, mens der lød julemusik i æteren. Tombolaerne med gevinster var et stort hit, og mange dekorationer og juletræer skiftede ejer.

Flere familier med børn og børnebørn mødes til den årlige tradition. Der var således en god og varm stemning begge dage.

Julemanden var der selvfølgelig også, og det samme var islænderhestene, som havde travlt med at fragte børn rundt på en tur rundt. Julemanden skulle dog også prøve en tur - om ikke andet så for at bevise, at han ikke kommer fra Grønland, men fra Island på en islænderhest!

Han havde det dog bedst ved at stå med begge ben plantet på jorden og med kurven med slik ved sin side - skulle vi hilse og sige.

Nissestien bød i år på overraskelser i form af en række udendørs kunstværker, som en mandegruppe på Ruskærholm har lavet.

- Tak og ydmyghed står som overskrift efter julemarkedet. Der er rigtig mange - både private og firmaer, der støtter lokalforeningens arbejde. Der kan ikke siges nok tak for det. Alle frivillige møder viljen til at støtte år efter år. Hvert år siger vi - gad vide om det kan fortsætte - men indtil nu er dette spørgsmål gjort til skamme. Så en stor tak til jer alle, der kommer og støtter os, lyder det fra de to tovholdere, Poul-Erik og Solveig Jacobsen.

- Der skal også lyde en kæmpe tak til alle frivillige, der bruger mange timer på at få julemarkedet op at stå.

Igen kommer julemarkedet ud med et stort overskud på omkring 70.000 kr. Alle pengene bruges til fordel for kræftramte i kommunen.

Tombola og masser af dekorationer på Ruskjærholm. Foto: Henrik Ole Jensen
Der blev solgt juletræer i massevis. Foto: Henrik Ole Jensen
Kai Pølsemand sørgede for frankfurtere og de berømte bløde løg. Foto: Henrik Ole jensen