Garland håber stjernerne fortsat vil lyse

Gartneriet satser på, at være klar på ny adresse næste gang julen nærmer sig

Udgivet:26. november 2016, 07.43

Læsetid:2 minutter

Grethe Hansen fra Hammerum er faldet for den hvide julestjerne?foto Henrik Ole Jensen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

6 år siden

Euphorbia PULCHERRIMA Det latinske navn for den populære plante i december er nærmest blevet identisk med den socialøkonomiske virksomhed Garland, der formår at få stjernerne til at lyse.

Om ikke andet så formår udsigten til at sikre sig et veldyrket eksemplar et mindre trafikkaos og en køkultur, hvor man med små bitte skridt bevæger sig langsomt gennem det farvestrålende drivhus, hvor 5000 julestjerner er en imponerende velkomstkomite.

I år havde gartneriet for sidste gang inviteret indenfor til det imponerende skue af et blomsterhav i drivhusene på Grøddevej.

Men der er ingen grund til panik.

Lederen af stedet Poul Erik Haunecke har godt nok valgt at »gå i stok« og lade sig pensionere sammen med udflytningen til Vestergade.

Men han ser ikke nogen gyldig grund til, at der også næste år vil være masser af »stjerner« der kan sætte et farverig præg på julen i Ikast og omegn - blot fra en ny adresse i det ambitiøse kommunale projekt Vision Vestergade.

- Planen er jo, at der skal bygges 3000 kvadratmeter nye og opvarmede drivhuse. Det er også, hvad der er her. Så det kan nås, siger Poul Erik Haunecke, der i 30 år har sat sit præg på gartneriet i østbyen.

Han indrømmer, at det måske er nødvendigt at starte stjernerne op i de eksisterende drivhuse, men at de med succes vil kunne flyttes, så de er klar til et nyt julemarked i Gartneriet Garland.

Jorden i vestbyen har været økologisk drevet siden 2008 og er således klar til at tage imod de nye indbyggere, og deres krav til jordkvaliteten

Et af de store spørgsmål hvert år er om julestjernen skal være rød eller hvid. Søskendeparret Jytte Dahl og Anne Kirstine Kristensen er ikke i tvivl. Rød hører julen til og stjernerne købes hos Garland.

Grethe Hansen fra Hammerum vælger modsat:

- Hvid passer ligesom bedre til alting. Min datter startede og jeg følger med, og når vi kommer lidt tættere på jul, så supplerer jeg med en rød, sagde hun.

Søskendeparret Mikkel og Emil Thoisen Damgaard havde en hel anden mission. Udover de lækre småkager i Cafeen havde de været på indkøb (med bedsteforældrene) i udstillingen af juledekorationer, - hvor de havde fundet et smukt hjerte til deres lillesøster Merle.

Søskendeparret Jytte Dahl og Anne Kirstne Kristensen synes at rød hører julen til og køber altid til både sig selv og deres mor? foto Henrik Ole Jensen
Emil og Mikkel Thoisen Damgaard havde fundet et smukt hjerte til deres afdøde lillesøster Merle ?foto Laila Kempel