Familiefesten fortsætter for syvende gang

»Same procedure«....da Ikast-Brande igen scorede førstepladsen som den mest erhvervsvenlige kommune

Udgivet:05. september 2017, 16.09

Læsetid:3 minutter

Syvende diplom for bedst i erhvervsvenlighed overrækkes til borgmester Carsten Kissmeyer, (th) af Claus Arberg formand DI Midt og Vest og undedirektør i DI Kent Damsgaard ?foto Henrik Ole Jensen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

FØRSTEPLADS Vi elsker alle sammen at sidde nytårsaften og følge Miss Sophies fødselsdagsfest, hvor alt er »Same procedure as last year« - altså på samme måde som sidste år.

Sådan er det også efterhånden når Dansk Industri skal udnævne årets mest Erhvervsvenlige Kommune.

For syvende gang ud af otte mulige var det i Byrådssalen på Ikast Rådhus, at førstepræmien blev uddelt.

Tradition

- Det er jo blevet en god tradition - næsten en familiefest, sagde Claus Arberg, formand for DI Midt Vest, der igen glædede sig over at kunne drille sine kolleger ved at have genvundet håneretten som omkring erhvervsvenlighed.

- Det bliver jo ikke lettere at fastholde titlen. Konkurrencen er blevet hårdere, og det er jo lidt jeres egen skyld fordi I åbner dørene for alle andre. Men I lærer jo også af dem, for man bliver jo sjældent dummere af at tale sammen, sagde Claus Arberg, der fremhævede kommunens evne til på alle måder at gøre opmærksom på, hvilken status Ikast-Brande har i erhvervsvenlighed.

- Selv i jobopslag fremgår det tydeligt, I viser det handler om hele organisationen, at I vil det her. Det handler for jer om at få flere penge i omløb og deraf få flere penge til velfærd - ingen tvivl om, at I står sammen om det her, sagde DI-formanden.

Fra Dansk Industris hovedkontor i København var det underdirektør Kent Damsgaard, der for første gang havde fået æren af at skulle holde festtalen.

Spændende

- Man kan spørge om det bliver ved med at være spændende at finde en vindere, når det går den samme vej hvert eneste år...og ja det kan det. Vi kan jo se, at alle præsterer bedre og bedre. Men ikke nok til at slå jer af pinden. Virksomhederne har givet en tilbagemelding på rekordhøj tilfredshed. I har forlængst erkendt, at det ikke bare er noget man opnår et enkelt år. I har en organisation, der er gennemsyret af at ville det her. Hvert år siger kommunerne i top ti, at næste år slår de Ikast-Brande, De har bare ikke gjort det endnu. For selvom de gør det bedre, så bliver I ved og har forbedret jer eller har statusquo i de 11 kategorier, der måleds på, sagde Kent Damsgaard.

- Han fremhævede holdindsatsen, men også borgmester Carstens Kissmeyers evne til at være den, der går forrest.

- Nu er det jo sidste gang (henvendt til borgmesteren), at du står i front for Ikast-Brande, men jeg håber, at din efterfølger og resten af holdet står klar til at følge op på de gode takter, lød der fra DI-direktøren.

Job til borgerne

Selvom de har prøvet det før, så var glæden på rådhuset og byrådet ikke til at tage fejl af.

- Jeg er blevet spurgt om, hvordan jeg kan forsvare at have stor fokus på at skaffe jobmuligheder i kommunen fremfor at få tilvækst i befolkningsantallet. Og det er jo ganske enkelt. Vi er jo nødt til at sørge for, at der er beskæftigelse i kommunen, for jo flere penge, der kan tjenes i virksomhederne, jo flere skatteindtægter har vi og des mere har vi råd til, forklarede Carsten Kissmeyer, der var i hopla over den syvende titel i erhvervsvenlighed.

- Vi er enige i byrådet om målet, og det afspejler sig i den dialog, der til kommunens medarbejdere og den dialog de viderefører ud til virksomhederne. Når de tager telefonen og ringer ud af huset, så handler det om at finde løsninger og få den gode dialog. Det handler også om at turde og ville og finde måden, så tingene kommer til at virke, forklarede borgmesteren og takkede for endnu en titel som Danmarksmester i Erhvervsvenlighed.

Mange har forsøgt og proklameret, at de ville sparke Ikast-Brande Kommune af pinden som Danmarks mest erhvervsvenlige. Dansk Industris falder for syvende gang ud af otte mulige igen i Ikast ?foto Henrik Ole Jensen