Møllepenge giver fitnessbane

I weekenden blev banen indviet - den er nu åben og gratis for alle, men motionister kan også booke en tid og få instruktion

26. februar 2020, 09.27

En del af byrådet var mødt frem til indvielsen, og her blev det blandt andet til en ulige kamp mellem borgmester Ib Lauritsen (V) og konservative Kirsten York Helms i at banke dæk. Foto: Henrik Ole Jensen

BRANDE Den evindelige regn holdt meget passende en kort pause, men det blæste pludselige og kolde vindstød lystigt på.

Alligevel var der flot fremmøde søndag på et af de mest vindblæste steder i Brande, højdedraget lige øst for Brande Hallerne.

Her blev godt 400 kvadratmeter udendørs fitnessbane indviet.

Brande Fitness havde fra starten fat i syv udbydere, men dette felt blev siden skåret ned til fire, der alle kom med deres bud på en udendørs fitnessbane.

Det endelige valg som leverandør faldt sluttelig på Maxplay fra Køge, der pudsig5t nok også leverede legepladsen til Brande for nogle år tilbage. Legepladsen er også placeret i Centerparken nogle få hundrede meter fra den ny motionsbane.

Maxplay vil i øvrigt benytte den nyanlagte bane i Brande som en slags showroom, når man skal fremvise sine talenter for fremtidige potentielle kunder.

Selve finansieringen af den såkaldte outdoor-fitnessbane med forhindrings- og løbebane samt et væld af fitness-redskaber, er kommet i stand, dels gennem Den grønne Ordning fra afkast fra vindmøllerne langs motorvejen mellem Brande og Give. Hertil kommer puljepenge fra DGI og DIF, et sponsorat fra Den Jyske Sparekasse samt midler fra Foreningen Brande Fitness selv.

På eget ansvar

Det nye udendørs motionstilbud er for alle, og det er ganske gratis at benytte.

Rent forsikringsmæssigt er øvelser på banen på eget ansvar.

Brande Fitness vil naturligvis også benytte banen til eget brug. Der vil blive dannet hold i brug af banen, og man vil desuden udbygge det eksisterende samarbejde med Præstelundskolen samt skabe frivillige hold med instruktører hver lørdag formiddag. Dette tilbud lanceres til april.

Brande Fitness, der kan skrive sin historie tilbage til 1984, har 1550 medlemmer samt omkring 80 frivillige.

- Banen her åbner et hav af muligheder for at træne individuelt, eller man kan booke en prøvetime med instruktion. Det passer fint ind i vores aktive deltagelse i »Bevæg dig for livet«, sagde formanden for Brande Fitness, Morten Mathiasen ved indvielsen af udendørs banen.

Han udtrykte samtidig glæde over den centrale placering, som banen har fået som nabo til hallerne og den kommende skole, der så småt er ved at rejse sig i Centerparken.

- Det er et stort aktiv for alle, og jeg håber, at mange vil benytte muligheden og passe godt på banen, lød det fra formanden.

Snigbruger

Borgmester Ib Lauritsen (V) var også på plads til indvielsen. Han have ligesom e andre fremmødte byrådsmedlemmer ganske glemt motions-outfittet, men gennemførte alligevel en omgang på forhindringsbanen, dog i moderat borgmestertempo.

- Det er en fantastisk samling af sager, der er her på banen. Vi er som kommune med i »Bevæg dig for livet«, men vi kan jo ikke tvinge borgerne til at bevæge sig, men et her er et godt tilbud, og I har en helt fantastisk forening, der også kan give den enkelte et fællesskab, sagde borgmesteren, der foreslog nybegyndere, at de startede på legepladsen og derpå gik til outdoor-banen, når de var dygtige nok.

Byrådsmedlem Lars Lyhne (V) var også imponeret af den nye motionsbane, men opfordrede dog brugere til at passe godt på sig selv, når man tog banen i brug.

- Jeg husker selv forhindringsbanerne hos militæret. Dem prøvede jeg i 1979-80, men I skal her slippe for synet, men det kan være, at jeg sniger mig herned en mørk aften og prøver banen, advarede Lars Lyhne.

En stolt formand forklarede, hvordan man havde finansieret fitnessbanen outdoor, og Morten Mathiasen håbede, at mange ville gøre brug af banen samt passe på den. Foto: Henrik Ole Jensen
Snoren blev klippet af Lars Lyhne (V), Ib Lauritsen (V) og formand for Brande Fitness Morten Mathiasen. Foto: Henrik Ole Jensen
Og så var banen ellers åben, og mange af de fremmødte tog en tur eller to - de fleste dog i en adstadigt tempo. Foto: Henrik Ole Jensen