Tag cyklen til gudstjeneste: Kirken vil være mere grøn og klimavenlig

Nu vil Engesvang Kirke være en grøn kirke, og planen er at indføre nogle nye tiltag, som skal hjælpe kirken i den bæredygtige retning

5. juni 2020, 04.00

Vibeke Steen, formand for menighedsrådet ved Engesvang Kirke. Menighedsrådet har de seneste fire år arbejdet på at gøre kirken mere klimavenlig. Eksempelvis dropper man fremover engangsservice. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Engesvang Kirke er på vej til at blive grøn. Sådan lyder det fra menighedsrårdets formand, Vibeke Steen. Hun ser frem til det kommende menighedsrådsmøde 9. juni, hvor arbejdet med at bringe kirken i en grønnere og mere klimavenlig retning vil blive præsenteret.

- På mødet, som jo er offentligt, vil vi fortælle mere om arbejdet. Grøn Kirke er blot et af de emner, vi har arbejdet med i de fire år, det nuværende menighedsråd har siddet. Vi har gennem en årrække været i gang med at energioptimere selve kirken, men vi har også besluttet at stoppe med brugen af engangsservice af plast, og på vores budget er der sat penge af til cykelstativer, så flere af de besøgende i kirken kan blive animeret til at tage cyklen, siger Vibeke Steen.

Ændringer på kirkegården

Formanden tilføjer videre, at en anden stor opgave, menighedsrådet er i gang med, er at lægge planer for omlægning af kirkegården.

- Ligesom på andre kirkegårde oplever vi langt færre kistebegravelser end tidligere. De mange tomme gravsteder, der nu skal vedligeholdes med midler fra kirkeskatten, bliver vi nødt til at lægge om til en mere billig vedligeholdelse. Hvis vi skal til at lave plæner i dele af kirkegården, er det en langsommelig proces, for de benyttede gravsteder har jo en fredningstid på 30 år. Vi arbejder altså nu med planer, der strækker sig 30, 40 og 50 år ud i fremtiden, siger Vibeke Steen.

Formålet med menighedsmødet 9. juni er at orientere alle interesserede om arbejdet i menighedsrådet.

- 15. september skal vi vælge nyt menighedsråd for de kommende fire år. Vi håber, at mange vil møde op allerede nu, så de kan vurdere, om en plads i menighedsrådet er noget for dem. Vi har i hvert fald nogen, der ikke ønsker genvalg, så vi håber meget, at nogen i sognet her hen over sommeren vil lade et ord falde om, at de kunne tænke sig at være med i arbejdet de næste fire år, siger Vibeke Steen.

På kirkens hjemmeside ligger en større skriftlig beretning om det, menighedsrådet har arbejdet med siden sidste valg i 2016.