Ny forstander på Kærmindeparken: Har været på plejehjem i store dele af sit liv

Gitte Bak kan 1. juli kalde sig ny forstander på plejehjemmet Kærmindeparken i Bording. Med forfremmelsen går hun i sine forældres fodspor

Udgivet:02. juli 2021, 14.24

Læsetid:2 minutter

Gitte bak begynder som forstander på Kærmindeparken 1. juli. Foto: Tom Laursen

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

NAVNE Som barn rendte hun rundt på Sandfeldgården i Kibæk og fik plejehjemmets ånd ind med modermælken, som 37-årige Gitte Bak selv udtrykker det.

Mere end 30 år senere foregår dagligdagen ligeledes på et plejehjem, og det er nok ikke helt tilfældigt, siger Gitte Bak.

Hun arbejder til dagligt som sygeplejerske på Kærmindeparken i Bording, og 1. juli træder hun et skridt op og afløser Karen Haurum som forstander.

- Min far var forstander, og min mor hjalp med det administrative på Sandfeldgården i Kibæk. Jeg er nærmest vokset op på et plejehjem, og hvert andet år holdt vi jul sammen med beboerne, fortæller Gitte Bak.

Hun har arbejdet på Kærmindeparken siden november 2019.

Plejehjemmet hører under Danske Diakonhjem. Her beskriver direktøren, Emil Tang, Gitte Bak og hendes værdier som værende et godt match til Danske Diakonhjems ditto.

- Gittes menneskesyn og hendes måde at se beboerne, medarbejderne og de pårørende på ligger helt i tråd med Danske Diakonhjem, lyder det fra direktøren blandt begrundelserne for, at valget blandt mange ansøgere til jobbet faldt på Gitte Bak.

Alle mennesker er unikke

Den kommende forstander kalder det en fordel, at hun kender huset, medarbejderne, beboerne samt mange af deres pårørende, og hun glæder sig til at blive forstander.

- Det er klart, at det bliver et stort ansvar, men det kan jeg godt lide. Det er vigtigt for Danske Diakonhjem, at alle mennesker er unikke, og det er det også for mig. Vi skal møde alle beboerne med respekt og ligeværdighed, og så gælder det om, at vi hver dag arbejder hen imod, at beboerne får et indholdsrigt liv, hvor de ikke blot føler, at Kærmindeparken er et hjem, men et godt hjem, lyder det fra Gitte Bak.

Hun har som sygeplejerske på Kærmindeparken arbejdet tæt sammen med den nuværende forstander, Karen Haurum, det seneste halvandet år, og man skal ikke forvente revolutionerende ændringer i dagligdagen om et par uger.

- Vores værdier og syn på en god pleje og omsorg samt gode forhold for medarbejderne stemmer godt overens, så vi kommer ikke til at se de store ændringer. Når det er sagt, kan der selvfølgelig ske nogle nye tiltag. Vi skal jo følge udviklingen og tilpasse os den virkelighed, vi befinder os i, og den er som bekendt omskiftelig, siger Gitte Bak.

Privat bor Gitte Bak i Ikast med sin kæreste, Dennis, og dennes søn på 14 år.

- Derudover har jeg to tvillingepiger fra et tidligere forhold, hvor en af vores store hobbyer er vores hest, Oscar. Så vi bruger en del tid sammen i Højris Rideklub, fortæller den kommende forstander.

Læs også
BMX-klub samlede mere end 100.000 kroner BMX-klub samlede mere end 100.000 kroner
Læs også:
BMX-klub samlede mere end 100.000 kroner