Storsejr i Viborg: Sprudlende HIH-kvinder vandt de ubesejredes topbrag

Herning-Ikast Håndbold leverede sæsonens bedste præstation og ydmygede Viborg HK i arvefjendens egen arena

2. oktober 2021, 15.56

Målvogter Jessica Ryde trak gardinet ned i anden halvleg og endte med en redningsprocent på hele 51,22 i topbraget mod Viborg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix (Arkiv)

HÅNDBOLD Både Herning-Ikast Håndbold og Viborg HK havde maksimumpoint før dagens topbrag. Og det har Herning-Ikast Håndbold stadig.

HIH-kvinderne vandt 33-23 efter 15-14-føring ved pausen foran 1456 tilskuere i Vibocold Arena i Viborg.

Gæsterne fra Herning-Ikast var i teten gennem det meste af opgøret. Viborg fulgte nogenlunde med de storspillende HIH’ere i de første 30 minutter, men efter pausen satte træner Kasper Christensens tropper arvefjenderne voldsomt til vægs.

HIH’erne spillede velstruktureret angrebshåndbold fra første fløjt og kom gang på gang til gode målchancer. Ingvild Bakkerud lagde et enormt tryk med sin fysik, Stine Skogrand var en håndfuld med sin speed og spilintelligens, og resten af flokken supplerede glimrende med mål fra alle positioner.

Men den store forskel på første og anden halvleg var i den modsatte ende af banen. HIH’erne fik fat i forsvaret, i returløbet og frem for alt i målet. Jessica Ryde endte med 21 redninger og en redningsprocent på hele 51,22. Det er uhørt højt i en topkamp.

Føringen nåede første gang op på fem mål små syv minutter efter pausen. Men det afgørende ryk skete, da HIH gik fra 24-20 til 31-21 på otte gyldne minutter.

Ingvild Bakkerud blev topscorer med 11 mål, mens Stine Skogrand nettede 10 gange i den fejende flotte udesejr.

Sejren betyder, at der nu blot er to ubesejrede hold i Bambusa Kvindeligaen. Det er Odense Håndbold på førstepladsen og Herning-Ikast Håndbold på andenpladsen.

De to hold mødes efter landsholdspausen - onsdag 13. oktober i IBF Arena i Ikast.