Ny efterskoleledelse på ISI

Efterskolen ISI i Ikast har præsenteret en ny todelt ledelse, som fra sommer skal videreføre idrætsefterskolen med forstander Torben Østergaard

Udgivet:07. maj 2019, 12.28

Læsetid:3 minutter

Fra venstre ses Lone Kyed og Mikael Larsen (t.h.) udgør tilsammen fra juni den nye efterskoleledelse, som sammen med forstander på Idrætsskolerne Ikast (ISI) Torben Østergaard skal videreføre og videreudvikle ISI Idrætsefterskole. Foto: Privatfoto

Ikast Det bliver erfarne og ambitiøse kræfter, der fra sommer og i samarbejde med forstander Torben Østergaard kommer til at tegne ledelsen på ISI Idrætsefterskole i Ikast. Det skriver ISI i en pressemeddelelse. Fra juni vil souschef Lone Kyed sammen med lærer og ansvarlig for drengefodboldlinjen Mikael Larsen udgøre den daglige ledelse af efterskolen, som til august atter har optaget godt 200 elever. Ledelsesændringen kommer efter, at efterskolens nuværende leder, Mads Løvig, efter fem år på posten har ønsket andre udfordringer og stopper ved udgangen af skoleåret.

- Vores efterskole står super stærkt. I rekrutteringen af den nye ledelse, har jeg vurderet, at netop ånden på ISI, kulturen, værdierne og miljøet - sportsligt, skolefagligt og socialt - har manifesteret sig så stærkt, at det vigtigste i efterskoleledelsen er kontinuitet og videreudvikling med solid rod i netop den base. Derfor har det været helt naturligt at rekruttere internt, siger forstander Torben Østergaard.

Masser af erfaring

Lone Kyed og Mikael Larsen blev begge ansat på ISI Idrætsefterskole for 11 år siden. De har begge ISI i blodet, hvor Lone Kyed er uddannet på Handelshøjskolen og tidligere har arbejdet som international marketingchef i møbelindustrien.

- Vi driver en stor efterskole, og det kræver en bredt funderet ledelse. Både Mikael Larsen og jeg besidder en stor portion erfaring fra ISI - med hvert vores afsæt. På værdiplanet tænker vi ens, og i forhold til at skabe en god efterskole supplerer vi hinanden godt. Desuden kender vi værdien af skolens lærerkollegium, og det hjerteblod og engagement, de ligger i arbejdet på skolen. Uden dem kan vi ikke drive skole på så højt plan, og de bliver en vigtig del af udviklingsarbejdet fremadrettet, siger Lone Kyed, der i den nye ledelse blandt andet bliver pædagogisk, skolefagligt, økonomi- og kommunikationsansvarlig.

Et godt makkerskab

Som ansvarsområder får Mikael Larsen blandt andet efterskolens sportslige profil, elevoptag samt sparring og udvikling af lærerkollegiet.

- Jeg har altid været stolt af min tilknytning til ISI og været ambitiøs på efterskolens vegne. Jeg glæder mig til at blive del af en ny ledelsesform og få medansvar for at videreføre og udvikle den kvalitet i vores udbud, som på alle plan altid har kendetegnet efterskolen, forklarer han og tilføjer:

- Jeg er tryg ved ledelsesformen, fordi Lone Kyed og jeg kender hinanden godt og er fuldt ud på værdimæssig bølgelængde. Lone Kyed har ledelsesmæssig erfaring, og jeg er sikker på, at vi i et makkerskab kan bruge hver vores erfaringer til at videreudvikle på fundamentet af det eksisterende, siger Mikael Larsen, der fremover på linje med Lone Kyed vil bruge en del af arbejdstiden som underviser på efterskolen - og dermed bevare vigtige og relevante relationer til dagligdagen på efterskolen helt ned i mulden.

Forstander Torben Østergaard ser masser af perspektiv og potentiale i den nye efterskoleledelse.

- Jeg vil gerne takke hidtidige leder Mads Løvig for hans indsats og bidrag i forhold udviklingen af efterskolen. Han er med til at aflevere en solid stafet, som jeg har fuld tillid til, er lagt i de allerbedste hænder, siger Torben Østergaard.