Kirkebasar i Ikast: Masser af hygge og gensynsglæde

Der blev grinet, snakket, brugt penge og spist masser af vafler ved årets kirkebasar i Ikast Kirkecenter

Udgivet:05. november 2022, 11.18

Læsetid:3 minutter

Merethe Petersen havde en dejlig eftermiddag ved kirkebasaren sammen med døtrene Tilde (t.v.) og Tricia. Foto: Henrik Ole Jensen

Af Merete Riis Jensen
mrj@ikastavis.dk

IKAST Traditionen tro var der proppet med glade mennesker i Ikast Kirkecenter til årets kirkebasar. Man måtte næsten slange sig rundt mellem folk, for der var en konstant strøm af ikastborgere, som hyggede sig med at prøve lykken i tombolaen, dreje på lykkehjulet, købe en juledekoration, besøge loppemarkedet eller sætte tænderne i noget af alt det lækre mad, som blev solgt ved basaren.

Tre af gæsterne var kommet helt fra Filskov, for Merethe Petersen havde taget døtrene Tricia og Tilde med til kirkebasar.

- Jeg er opvokset i Ikast, og jeg har været med til basar, siden jeg var en lille pige, hvor mine forældre hjalp til. Og selvom mine forældre ikke lever mere, så fortsætter jeg med at tage herop og få en hyggelig dag og hilse på mine forældres gamle venner, fortæller Merethe Petersen.

- Børnene er med hver gang, og det nyder vi alle sammen. Vi kan godt lide fællesskabet, og så er der noget dejligt ved, at basaren er genkendelig fra år til år. Der er noget for alle aldre, og der er sådan en hjertelig stemning her.

Gevinst hver gang

Ved siden af de store tombolaer sidder to kvinder ved et terningspil, hvor man for to kroner kan få lov til at slå med et raflebæger og vinde en gevinst.

- Det gode ved vores bod er, at her er man sikker på at få en gevinst, ligegyldigt hvad terningen viser. Det er jo selvfølgelig små gevinster, men der har været en del børn forbi, og de kan jo godt lide, at de får en gevinst hver gang, fortæller Birgit Dahl, som har været frivillig ved kirkebasaren i mange år.

Det har Ruth Jakobsen på den modsatte side af terningspillet også, og hun nyder også at være med til arrangementet i år.

- Det er nogle rigtig hyggelige dage, og det er dejligt at være med til at gøre en indsats for, at vi kan få et nyt køkken i kirkecentret, siger Ruth Jakobsen, mens hun lægger nye gevinster op på terningspillet.

Godt gang i vaffeljernene

Hvis man trænger til fra en pause fra alle boderne, er der rig lejlighed til at købe noget lækkert at spise, og især fylder duften af nybagte vafler rummene i en sådan grad, at man nærmest bliver draget hen mod vaffelbageriet.

Her står Kirsten Bech og holder - sammen med en anden frivillig - styr på seks sydende og boblende vaffeljern.

- Her er godt gang i den! Der har været dej i alle seks vaffeljern hele tiden, lige siden basaren åbnede, fortæller Kirsten Bech.

Hun har bagt vafler til basaren de sidste tre-fire år, og hun nyder at hjælpe til.

- Det er rigtig hyggeligt, og der kommer mange børn og voksne forbi og køber vafler. Det er et dejligt arrangement!

Så er der serveret! Med kyndig hånd og hjertevarme bagte Kirsten Bech vafler, som man kunne købe for en 10’er. Foto: Henrik Ole Jensen
Lige ved siden af den store tombola sad Ruth Jakobsen og Birgit Dahl (t.h.) og passede terningspillet. Foto: Henrik Ole Jensen
Man kunne købe smukke dekorationer, farverigt julepynt og alskens andre gode sager på kirkebasaren. Foto: Henrik Ole Jensen