Læserbrev: Tanker fra en jyde

6. juni 2021, 19.49

Per Abildskov. Foto: Privatfoto

LÆSERBREV Endnu engang bliver vi i Bording og omegn svigtet af politikerne. Det er vi blevet siden 2016, hvor der pludselig landede et udrejsecenter i vores baghave, uden at nogen havde spurgt os, om vi var interesserede.

Jeg forventer, at de samme politikere på borgen med samme ildhu vil hjælpe os med at få løst problemerne, som de hjalp langelænderne. Jeg har opstillet en liste med ni punkter, som de kan starte med. Måske man kunne tage punkt tre som det første, da jeg aldrig har hørt dette anfægtet af en politiker på borgen før.

Her er mine forslag til, hvad man bør/kan gøre på Kærshovedgård, indtil en anden løsning er fundet. Det er på nuværende tidspunkt 264 beboere, hvoraf de 130 er dem det drejer sig om.

1. Opnormer med seks betjente 24/7 som lovet på Langeland. Der er nu to betjente på vagt.

2. Øget patruljering i Bording og Isenvad, som lovet Langeland.

3. Kan man ikke fængsle dem, da udvisningen er en del af deres dom?

4. De 130 skal bære fodlænke, hvis man ikke kan låse dem inde.

5. Lad beboerne selv vedligeholde bygningerne og området.

6. Lad beboerne selv stå for rengøring. Det er ikke et hotel.

7. Der er tre regler, der skal overholdes. Straksdom ved overtrædelse. I øjeblikket spilder man rettens tid med disse småsager.

8. Få sikret det hegn, så man ikke kan omgå ind/ud-registreringen.

9. Straksfængsling ved røveri, hærværk, tyveri og vold.

Sidst men ikke mindst: fyr den leder, der påstår, at man ikke kan forhindre beboerne i at snige sig udenom systemet, hvis de vil. Han er simpelthen ikke sin opgave voksen.