Jagerpiloten som blev bankbetjent

Søren Pedersen som i mange år boede i Ikast, nyder at tilbringe årene som pensionist i Salling

Udgivet:14. december 2022, 16.06

Læsetid:1 minut

Søren Pedersen. Foto: Privat Foto

6 måneder siden

90 Søren Pedersen, Frilandsvej 4K, Rødding, fyldte 90 år mandag den 12. december.

Søren Pedersen flyttede sammen med sin hustru Ketty til ældreboligen i Rødding tidligere i år, efter at de i de sidste to årtier har haft stor fornøjelse af at benytte deres selvbyggede sommerhus ved Knud Strand som helårsbolig. Tidligere boede de i Ikast.

Søren Pedersen begyndte ved Flyvevåbnet i Værløse i 1952 og kom senere til den daværende flyvestation på Avnø. Han blev uddannet som jagerpilot i Texas. Efter syv år i Skrydstrup forlod han i 1967 flyvevåbnet som kaptajn.

Da familien flyttede til Ikast samme år, blev han ansat som bankbetjent i Midtbank, hvor han var i 31 år indtil sin pensionering.

Det var Ketty og Sørens fælles interesse for Flyvevåbnet, som førte dem sammen. De mødtes til en høstfest i officersmessen i Karup i 1955 og blev gift året efter.

At det lige blev ved Knud Strand, Ketty og Søren kom til at tilbringe to årtier af deres pensionist-år, var lidt af et tilfælde. De kørte ud i det blå for at se på mulighederne, og så faldt de over det helt rigtige sted i Salling.

De har gennem årene sat stor pris på fællesskabet i kredsen af naboer ved Knud Strand. Søren Pedersen har blandt andet også været med i arbejdet på at få restaurationen Pavillonen ført godt videre.

Ketty og Søren Pedersen har en søn og en datter. Maybritt bor i dag i Aarhus og Stig i Ebeltoft. De har også tre børnebørn og to oldebørn.

Sørens Pedersens fødselsdag markeres med en fest for venner og bekendte.