Sikker sejr over Vejle: FC Midtjylland booker sin sjette pokalfinale

For sjette gang skal FC Midtjylland spille pokalfinale. Efter to semifinaler blev Vejle sammenlagt besejret 4-1

Udgivet:04. maj 2022, 19.58

Læsetid:2 minutter

Anders Dreyer (nummer 36) bragte FCM foran 2-.1 og på sikker finalekurs. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

1 år siden

FODBOLD Missionen er fuldført. FC Midtjylland er klar til at spille holdets sjette pokalfinale. Det bliver på Brøndby Stadion Kristi himmelfartsdag, torsdag 26. maj.

Det står klart, efter at Ulvene onsdag aften spillede den anden pokalsemifinale mod Vejle og sejrede 3-1. Det betyder, at FCM sammenlagt er videre med 4-1.

Modstanderen findes torsdag, og det bliver enten OB eller Sønderjyske. Fynboerne vandt den første semifinale 2-1 i Haderslev.

På MCH Arena bragte Vejle sig foran bragte sig foran 1-0 efter 22 minutter og lagde i oven til et muligt pokaldrama. Spanske Raul Albintosa headede et hjørnespark i nettet, da han løb fri af Raphael Onyedikas markering.

Efter at FCM vandt den første kamp i Vejle 1-0 stod det dermed helt lige. Men kort før pausen fik midtjyderne udlignet til 1-1 og tog den sammenlagte føring tilbage. Júnior Brumado heade bolden i mål, efter at tyske Max Meyer, der for første gang spillede 90 minutter for FCM, i andet forsøg fik sendt bolden ind straffesparksfeltet.

Dreyer brød dødvandet

1-1 ved pausen, og første del af anden halvleg blev lidt af en ørkenvandring. FCM kunne ikke få meget til at ske, og Vejle ville ikke satse.

Som så ofte før måtte der en enkeltmandspræstation af Anders Dreyer til for at bryde dødvandet. I en ellers nærmest umulig situation tog han chancen kort inde i straffesparksfeltet og krøllede bolden i mål. 2-1 efter 73 minutter.

Kampen blev endegyldigt sat på plads, da den tilbagevendte kaptajn Erik Sviatchenko efter 80 minutter headede et hjørnespark fra Anders Dreyer i nettet.

Herfra skete der ikke meget mere i kampen. FCM var tættere på at udbygge føringen, end Vejle var på at reducere.

Næste kamp for FC Midtjylland er i Superligaen, hvor der på søndag venter en udekamp mod AaB.

I pokalturneringen har FCM vundet én af de fem finaler. Det var i 2019, hvor Brøndby i Parken blev besejret efter straffesparkskonkurrence.

Genlæs kampen mod Vejle i Ritzaus liveblog herunder: