Gymnasie-musical: En lyserød musikalsk forløsning

Den musikalsk udfordrende forestilling »Legally Blonde« fik begejstret modtagelse på Ikast-Brande Gymnasium

Udgivet:08. februar 2020, 15.45

Læsetid:2 minutter

Emma Jada og Sebastian Jakub Tobijanski gjorde det godt i hovedrollerne som Elle og Emmett. Foto: Henrik Ole Jensen

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk
Henrik Ole Jensen
Fotograf| hoj@herningfolkeblad.dk

IKAST-BRANDE I en ramme af lyserødt, sang, musik, dans, humor og godt skuespil fik den traditionsrige årlige musical på Ikast-Brande Gymnasium stående og begejstret bifald.

Tre aftner i træk prøvede de talentfulde gymnasieelever i år kræfter med den amerikanske musical »Legally Blonde« - oprindeligt baseret på Hollywood-filmen af samme navn med Reese Witherspoon i hovedrollen.

Fede sange og jokes

Modsat de senere års musicaler på gymnasiet kendte en stor del publikum ikke på forhånd til hverken sange eller handling, men »Legally Blonde« syntes alligevel at gå rent ind.

- Det var fantastisk at opleve, hvordan folk reagerede på hele forestillingen og de mange jokes - nøjagtig som vi håbede. Når man i tre måneder har knoklet med en opsætning, øvet og øvet, så kan man godt hen ad vejen nærmest glemme, hvor fede sangene faktisk er, og hvor fede jokesene er. Alt det mindede publikums indleven og positive respons os alle om, sagde en særdeles glad, stolt og tilfreds dirigent og musiklærer på Ikast-Brande Gymnasium Kirsten Sejer Christiansen efter premieren i weekenden.

Eleverne indtager rummet

Fra sin plads foran gymnasiets særdeles velspillede band oppe under taget i Quben kunne hun følge, hvordan eleverne indtog hele rummet nede fra scenegulvet. Her førte de med høj intensitet publikum gennem fortællingen om highschool-pigen Elle Woods, der bliver droppet af kæresten, Warner, men stædigt forfølger ham og bliver optaget på samme jurastudium som ham på det ansete universitet Harvard. Her vokser Elle som studerende og som person.

Det hele fortalt i et hæsblæsende rytmisk tempo af sang dans og godt skuespil - med hovedrollerne Emma Jada som Elle, Sebastian Jakub Tobijanski som tutoren Emmett, Jemimah Njoroge Berthelsen som veninden Paulette og Benjamin Bendtsen som den svigefulde ekskæreste, Warner, som bærende, stærke kræfter - både i form af sang og indlevende skuespil.

Biroller får eget liv

I det hele taget fungerede opsætningen af Legally Blonde helstøbt med fokus på koreografi og skuespil - så selv de mange biroller fik deres eget charmerende liv.

Som eksempelvis de lyserøde energiske piger i highschool-studenterforeningen Delta Nu eller det insisterende pakkepostbud Kyle, spillet af Victor Amby, der med uforlignelig timing, korte kakifarvede shorts og hvide ben med et glimt i øjet blev betegnet som »porno på to ben«.

- Musikalsk var musicalen i år noget sværere med mange tonale skift og krav til både temposkift og timing. Det var en stor forløsning at opleve, hvor fantastisk eleverne klarerede den udfordring. Under hele forløbet og helt til det sidste var jeg spændt på, hvilket niveau vi ville ramme. Men allerede under generalprøven stod det klart, hvor langt vi var nået. Så jeg sov godt op til premieren, afslører Kirsten Sejer Christiansen.

Forestillingen Legally Blonde var en total oplevelse af sang, dans, musik, humor og godt skuespil. Foto: Henrik Ole Jensen
Jemimah Njoroge Berthelsen høstede også bifald for sin rolle som veninden og frisør Paulette. Foto: Henrik Ole Jensen