Mulighed for pind i næsen igen: Kviktestcenter åbner i Strøgcentret

Fra på fredag bliver det muligt at få foretaget en kviktest for coronavirus centralt i Ikast, når Falck åbner et center på Strøget 28

Udgivet:10. november 2021, 08.59

Læsetid:1 minut

Fra på fredag bliver det igen muligt at få en kviktest i Ikast. Denne gang bliver det i Strøgcentret. Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| mkc@herningfolkeblad.dk

2 år siden

SMITTESTIGNING Smitten stiger, og det samme gør behovet for at blive testet. Nu ligger det fast, at Falck allerede på fredag åbner et nyt center for kviktest, og det bliver i Strøgcentret 28, hvor det tidligere Botex holdt til.

Det bekræfter udviklingschef i Ikast Bymidte, Julia Thaarup Johansen, som netop har underskrevet en kontrakt med Falck.

- Aftalen varer foreløbig frem til 31. december med mulighed for forlængelse. Det afhænger naturligvis af, hvordan coronasituationen ser ud til den tid, siger udviklingschefen.

Mere central placering

Tidligere på efteråret lukkede Falck sit kviktestcenter, som siden foråret har fundet sted i det gamle diskotek i Sportscenter Ikast. I modsætning til tidligere i pandemien, åbner Falck flere steder centralt i byerne. Det hænger både sammen med, at idrætshallerne ikke er lukket ned som tidligere, og at kviktestcentret skal ligge et sted, hvor folk alligevel opholder sig.

Jan B. Knudsen, chef for Vores Ikast, kalder beslutningen om kviktestcentrets placering for god.

- Jeg tror, det er fint at være i bymidten, hvor mange mennesker alligevel er, og på den måde er det let at gå ind og få en kviktest. Det er både nemt og bekvemt, så flere kan benytte sig af muligheden. Jeg tror, det kommer til at skabe et fint flow i Strøgcentret, og det er vigtigt at huske, at har man symptomer, skal man ikke tage en kviktest, men en pcr-test, så vi er ikke bange for, at placeringen kommer til at afskrække, siger Jan B. Knudsen.

Det seneste døgn er incidenstallet i Ikast-Brande Kommune faldet fra 315,9 per 100.000 indbyggere til 308,7. Det er fortsat alarmerende højt. Til sammenligning har Herning Kommune et incidenstal på 153,8 over de seneste syv dage.