Videre i Europa: Forrygende Franculino fejrede hjemmedebut med hattrick

19-årige Franculino Djú scorede et vaskeægte hattrick i sin første optræden på MCH Arena og sparkede FC Midtjylland videre i Europa. Et straffespark og rødt kort satte løjerne i gang

Udgivet:17. august 2023, 19.20

Læsetid:3 minutter

Angrebsduoen Gue-sung Cho (t.v.) og Franculino (i.m.) fejrer en af de mange scoringer mod Omonia Nicosia. Cho satte bolden i nettet på straffespark. Senere fulgte Franculino op med scoringer til 2-1, 3-1 og 4-1 og et vaskeægte hattrick i sin første optræden på MCH Arena. Foto: Chresten Bergh

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD FC Midtjylland er nu bare én hurdle fra sit fjerde europæiske gruppespil på stribe.

Ulvene satte torsdag aften tænderne i Omonia Nicosia og vandt hele 5-1 over de cypriotiske pokalvindere. FCM havde ellers tabt det første opgør på Cypern 0-1, men allerede ved pausen var midtjyderne på sikker kurs mod avancement.

Aftenens store helt blev den 19-årige angriber Franculino Djú. Den unge angriber, som ankom fra Benfica før sæsonen, fik sin første kamp på MCH Arena og sprudlede af spillelyst fra første minut – og endte med et vaskeægte hattrick. Teenageren scorede målene til 2-1, 3-1 og 4-1 og fik stående ovationer fra tribunerne, da han blev skiftet ud.

Men inden han indtog scenen, sørgede en omdiskuteret situation for at spille kortene over på midtjyske hænder. Efter 27 minutter slap FCM af sted i en omstilling og fandt Charles Rigon Matos i fuld fart i feltet. Omonias kaptajn, Ioannis Kousoulos, greb fat i brasilianeren, der tilsyneladende blev revet tilbage og gik i græsset.

Dommeren tøvede, men efter et par lange sekunder pegede Ian McNabb på straffesparkspletten, og nordireren fulgte op med et direkte rødt kort til Kousoulos.

Cyprioterne var ude af sig selv af raseri og indkasserede to gule kort for brok og et rødt til assistenttræneren. Tv-billederne indikerede også, at brasilianeren faldt en kende let til jorden.

Gue-sung Cho tog ansvaret fra 11-meterpletten. Han brændte et straffe i Vejle i søndags, men denne gang sendte han læderet sikkert i nettet til 1-0.

Så var skinnerne lagt for det midtjyske tog. Men Juninho afsporede for en stund vognen.

Bare fire minutter efter føringsmålet gik brasilianeren forkert af en lang aflevering og kom på den gale side af angriberen Andronikos Kakoullis, der vippede bolden forbi Jonas Lössl fra tæt hold til 1-1.

Men inden pausen slog FCM og Franculino Djú effektfuldt tilbage. Det blev 2-1, da Kristoffer Olsson sendte et indlæg mod bageste stolpe efter en smart hjørnesparkskombination. Der stod Franculino og nettede sikkert.

Få minutter senere tryllede Aral Simsir i venstre side af feltet og fandt Paulinho, der lagde bolden på tværs, hvor den hurtige teenager kom stormende og scorede til 3-1.

Omonia virkede knækkede, og FCM styrede løjerne med ro og kontrol. Men der var flere scoringer til de 7008 tilskuere på arenaen.

Efter en god time sendte Oliver Sørensen et indlæg i panden på indskiftede Sory Kaba. Guineaneren headede køligt bolden tilbage foran Franculino Djú, der kastede sig sidelæns i luften og flugtede bolden hårdt i nettet til 4-1. Og fuldendte en magisk hjemmebanedebut for sig selv.

10 minutter før tid blev det også 5-1. Indskiftede Iver Fossum satte Armin Gigovic op til afslutning, og den svenske U21-landsholdsspiller satte bolden i nettet med en stram inderside.

I næste runde, som er playoffrunden i Conference League-kvalifikationen, skal FC Midtjylland møde de polske vicemestre fra Legia Warszawa. Første opgør spilles torsdag 24. august på MCH Arena. Returopgøret spilles torsdag 31. august i den polske hovedstad.

Herunder kan du genopleve 5-1-sejren over Omonia Nicosia, som den udspillede sig i vores liveblog.

Er du på vores app, må vi desværre henvise til webudgaven, da der er tekniske udfordringer omkring livebloggen i app-miljøet.

Indlæser liveblog