Skarphed i Aalborg: FC Midtjylland vandt intens kamp mod bundholdet

Gustav Isaksen scorede tidligt, og selvom AaB’s bundhold dominerede i store perioder, var FC Midtjyllands udesejr på 2-0 stensikker

Udgivet:21. maj 2023, 16.48

Læsetid:3 minutter

Paulinho scorede til 2-0. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kenneth Kristiansen
Journalist
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

4 måneder siden

FODBOLD Tidlige scoringer i begge halvlege sikrede FC Midtjylland en helt fortjent udesejr på 2-0 over AaB søndag eftermiddag.

Et fuldt besat Aalborg Portland Park så et hjemmehold, der ellers spillemæssigt rejste sig fint fra nederlaget i pokalfinalen i torsdags. Men skarpheden manglede hos nordjyderne.

Det gjorde den til gengæld ikke hos FC Midtjylland, der med de tre point nu er et stort skridt tættere på at sikre sig den vigtige syvendeplads, der giver en europæisk playoffkamp.

Topscorer Isaksen

Knap fire minutter skulle der gå i Aalborg, før føringsmålet kom.

Oliver Sørensen flugtede på mål. Bolden blev rettet af, og Gustav Isaksen var hurtigt over den ved bagerste stolpe. Det var Isaksens 15. sæsontræffer i superligaen - han er aktuelt topscorer.

Efter scoringen overtog hjemmeholdet hovedparten af spillet og forsøgte at etablere et pres mod Jonas Lössls FCM-mål. Det havde nær givet pote efter et lille kvarter, da et flot AaB-angreb endte med, at Iver Fossum firsttimede bolden snert forbi den ene stolpe.

Efter små 20 minutter var gæsterne kortvarigt på 2-0, da Gustav Isaksen pludselig kunne stikke alene af sted i en omstilling. FCM-stjernen udplacerede sikkert og køligt AaB-keeper Nico Mantl, men målet blev annulleret, fordi Paulinho havde en arm på bolden i opspillet.

Den intense kamp bød kort efter på et groft frispark fra FCM-anfører Henrik Dalsgaard, der på sin gamle hjemmebane brutalt nedlagde AaB’s Pedro Ferreira.

VAR tjekkede kortvarigt for, at farven på kortet skulle ændres til rødt, men Henrik Dalsgaard og FCM slap med skrækken. Anføreren har dog nu karantæne i næste kamp.

De nedrykningspressede nordjyder var fortsat mest initiativrige, og mod slutningen af halvlegen var Younes Bakiz ikke langt fra en udligning på et fint langskud, der strøg lige over mål.

Få minutter før pausen fik AaB’s velspillende anfører, Lucas Andersen, muligheden for at trykke af fra kanten af feltet, men bolden tornede i sidenettet.

Paulinho rykkede med

Straks efter pausen var en sløset aflevering fra Jonas Lössl lige ved at give AaB en 100 procents chance.

FC Midtjylland skulle altså lige i gang igen, og det kom gæsterne kort efter, da Aral Simsir fra eget felt satte gang i en kontra. Han fandt lynsnart Gustav Isaksen, der drev bolden frem, før han på det perfekte tidspunkt spillede Paulinho, der flot løb med frem. Den brasilianske back scorede iskoldt bag en ikke helt sagesløs AaB-keeper til 2-0.

Samme keeper var dog på plads, da Júnior Brumado efter en times spil var nærgående på et hovedstød.

Generelt kom FCM dog ikke til ret meget i denne periode, hvor AaB ufortrødent fortsatte jagten på de vigtige point.

Straffespark? Nej

Kort før tid fløjtede dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt for straffespark til AaB. Bolden ramte ganske rigtigt indskiftede Mads Døhr Thychosen på armen, men den var helt inde langs kroppen, så opmanden omstødte sin egen kendelse efter et VAR-tjek.

I overtiden blev tv-billederne gennemset for endnu et potentielt AaB-straffespark, men igen kom der ikke gang i 11-meterpletten.

I stedet kunne FCM’erne få minutter efter juble over de tre point.

FC Midtjyllands næste kamp er på udebane mod Silkeborg IF. Det er anden pinsedag, mandag 29. maj.