FCM udlejer angriber til tysk klub

Luca Pfeiffer skal samle spilletid og selvtillid i den tyske 2. Bundesliga i den kommende sæson

4. juli 2021, 10.15

Luca Pfeiffer (t.h.) scorede åbningsmålet, da FC Midtjylland vandt 2-1 i Randers i februar. Det er tyskerens hidtil eneste mål i Superligaen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD Det er indtil videre ikke blevet til det gennembrud, som Luca Pfeiffer håbede på, da han i oktober sidste år skiftede til FC Midtjylland.

Blot fire kampe fra start har den 24-årige tyske angriber indtil videre fået i Superligaen - foruden syv indhop i Danmarks bedste fodboldrække.

I jagten på mere spilletid bliver Luca Pfeiffer derfor udlejet til Darmstadt i den tyske 2. Bundesliga i den kommende sæson.

- 2. Bundesligaen er et rigtigt godt sted for Luca at spille, og vi satser på, at han kan tage et skridt i sin udvikling ved at få en masse kampe der. Vi glæder os til at følge ham, siger Svend Graversen, sportschef i FC Midtjylland, til klubbens hjemmeside.

Luca Pfeiffer fik samlet set 17 kampe for FC Midtjylland i den forgangne sæson - 6 af dem fra start og 11 som indskifter. Han scorede på udebane mod Randers i Superligaen og på udebane mod OB i kvartfinalen af Sydbank Pokalen.

Første hele sæson i 2. Bundesligaen

Luca Pfeiffer har to gange i sin karriere været med til at rykke op i 2. Bundesligaen. Først med VfL Osnabrück i sæsonen 2018-19 og dernæst med Würzburger Kickers i sæsonen 2019-20. Men det er første gang, han for alvor kommer til at spille i den stærkt besatte tyske 2. Bundesliga.

Den høje angriber skiftede nemlig til Würzburger Kickers efter sin første oprykning, og han nåede blot to kampe i 2. Bundesligaen for Kickers, før FCM-skiftet blev en realitet.

- Jeg er meget lykkelig over, at jeg i den nye sæson bliver en del af lilje-familien (Darmstadt bliver kaldt "liljerne", red.). I samtalerne med de sportsligt ansvarlige fik jeg fra starten en god følelse, derfor er jeg overbevist om, at Darmstadt er det rigtige skridt for mig, siger Luca Pfeiffer til sin lejeklubs hjemmeside.

- Jeg fornemmer, at jeg med min spillestil passer ind i systemet og kan hjælpe holdet. Nu vil jeg hurtigst muligt lære alle drengene at kende på træningslejren, siger den 24-årige angriber.

Darmstadt blev nummer syv i 2. Bundesligaen i den forgangne sæson. Klubben spillede i 1. Bundesligaen i sæsonerne 2015-17.

Klubbens sportslige leder, Carsten Wehlmann, siger følgende om klubbens nye angriber.

- Det var klart, at vi ville hente én spiller til angriberpositionen. Derfor er vi glade for, at vi med Luca har fået endnu en sulten og målfarlig central angriber. Han er en spiller, der passer præcist til vores krav - både l hans kvaliteter, indsatsvilje og mentalitet passer til Darmstadt 98, siger Carsten Wehlmann.

Det er ikke første gang, FCM og Darmstadt handler med hinanden. I januar 2017 solgte FCM forsvarsspilleren Patrick Banggaard til tyskerne.

Luca Pfeiffer

Født 20. august 1996 i Gommersdorf, Tyskland (24 år)

Har en storesøster og en lillebror

Position: Angriber

Højde: 196 centimeter

Kontrakt med FC Midtjylland til sommeren 2024

Ungdomsklubber: VfR Gommersdorf og FSV Hollenbach

Klubkarriere:

TSG 1899 Hoffenheim 2010-13

FSV Hollenbach 2013-16

Stuttgarter Kickers 2016-18

SC Paderborn 2018-19

- VfL Osnabrück (lejemål)2018-19

Würzburger Kickers 2019-20

FC Midtjylland 2020-

- Darmstadt (leje) 2021-22

Udvalgte meritter:

Oprykning til 2. Bundesligaen 2018-19 og 2019-20

23 mål i 42 kampe for Würzburger Kickers (3. Bundesliga)

17 mål i 52 kampe for Stuttgarter Kickers (Regionalliga, 4. niveau)

35 mål i 83 kampe for FSV Hollenbach (Oberliga, 5. niveau)

Kilde: Transfermarkt.com