Remisen-formand med mange jern i ilden

Ud over at være formand for Remisen Brande er Holger Skott også stadig i fuld arbejdsmæssig vigør. Onsdag fylder han 70

Udgivet:12. maj 2020, 10.14

Læsetid:2 minutter

Holger Skott, formand for Remisen Brande og tidligere stedfortræder for sygehusdirektøren på Regionshospitalet i Herning, fylder 70 år onsdag 13. maj. Foto: Privatfoto

Lene Sejerkilde
Navneredaktør
Lene Sejerkilde
Navneredaktør| +45 96 26 37 20 | les@herningfolkeblad.dk
Fortællinger om mennesker - vores erfaringer, oplevelser og milepæle - er altid spændende. Kender du én, hvis historie burde blive kendt af flere, så send gerne et tip. Jeg elsker at skrive lige præcis den slags historier. Jeg er opvokset i Herning og vendte som næsten nyuddannet journalist tilbage til rødderne i 1994. Har boet i byen lige siden. Er i gang med min anden runde som journalist på Herning Folkeblad. Mellem de to perioder har jeg i 12 år beskæftiget mig med kommunikation, formidling, fællesskaber og historiefortælling andre steder.
Se flere artikler af Lene Sejerkilde

3 år siden

For tiden arbejder Holger Skott som så mange andre hjemmefra, når han varetager sit deltidsjob i Region Syddanmark.

Når corona-situationen ikke har flyttet arbejdspladsen hjem, er hans kontor i Kolding.

Hans andet deltidsjob som sekretær og kasserer i Dansk Selskab for ledelse i Sundhedsvæsenet foregår rundtomkring i landet. Og så er der også de virksomheder og foreninger, han hjælper med at føre regnskab.

Så alt i alt bliver det til godt og vel fuldtidsarbejde for den økonomiuddannede 70-årsfødselar.

Derudover er Holger Skott også formand for Remisen Brande, hvor han lige nu er optaget af, hvad corona-nedlukningen gør ved kulturinstitutionen, som i øvrigt skiftede direktør 1. februar.

Der skal helst være liv

- Ja, Marianne Jespersen fik noget af en anderledes opstart. Vi har sendt alle andre end hende og en enkelt medarbejder hjem. De to har fokus på blandt andet at se på opbygning af en ny hjemmeside, genforhandling af leverandørkontrakter og programlægningen for 2021, fortæller Holger Skott og fortsætter:

- Jeg er ikke bekymret for Remisens fremtid, selv om der selvfølgelig helst skal være fyldt af liv i et kulturhus. På den planlægningsmæssige del går det faktisk godt. Det er klart, at vi på den økonomiske del bliver nødt til at skulle have nogle indtægter igen snart. Kommunen har været flink at forhøje vores tilskud med ekstraordinært 400.000 kroner i år, men vi budgetterer samtidig med, at der begynder at være indtægter igen i løbet af efteråret.

I sygehusdirektørens sted

Ud over Remisen Brande har Holger Skott også tidligere gennem en årrække været formand for Brande Fjernvarme og han er medlem og tidligere præsident i Brande Rotary Klub.

Uddannelsesmæssigt tog Holger Skott som ung uddannelse på officersskolen i København, læste til civiløkonom i Aarhus og tog en masteruddannelse på Danmarks Forvaltningshøjskole.

Efter uddannelsen blev det til ansættelse i den kommunale verden, Kommunernes Revision og Brande Kommune - og herefter i sygehusverdenen som kontorchef og stedfortræder for sygehusdirektøren på Regionshospitalet Herning frem til den officielle pensionering og en hverdag, der som omtalt stadig rummer et kludetæppe af ugentlige arbejdstimer.

Holger Skott har været gift med Alli siden 1972. De har to børn: Jesper, som er maskinmester og ansat ved offshore-industrien, og Trine, som er grafisk designer hos Bestseller. Familien tæller også seks børnebørn.