Mindeord: Elinstallatøren der altid var i stødet

Udgivet:26. februar 2021, 12.04

Læsetid:2 minutter

MINDEORD Præsidenten i Ikast Rotary Klub, Bo Jensen, har skrevet følgende mindeord om forhenværende elinstallatør Svend Erik Christensen

Vores gode Rotary-kammerat gennem 32 år, Svend Erik Christensen, Højris Allé 66 er stille gået bort, i en alder af 86 år.

Indtil fire uger før sin død boede han alene i hjemmet, siden hustruen Alice’s død i 2012.

Svend Erik Christesen blev medlem af vores klub i 1986 og har været et særdeles aktivt medlem, som har bestredet næsten alle poster - bortset fra præsidentembedet.

Han var populær blandt medlemmerne, da han altid skabte humør, fest og farver med kvikke replikker og sjove historier.

I sine sidste år i klubben frem til 2018, hvor kræfterne begyndte at svigte, var han en fast bestanddel af nestor-bordet. Det var dem, der ville have at formalia blev overholdt, og at højtaleranlægget var installeret, så alle kunne høre, hvad der blev sagt og foregik. Ellers var der protester på en streng, og fra Svend Erik Christensens side, altid venlig og humoristisk måde.

Svend Erik Christensen var ud af en søskendeflok på syv, der voksede op i Rønnebjerg i Vendsyssel, hvor moderen arbejdede i et ismejeri.

Efter sin realeksamen fik han læreplads som elektriker, og efter endt uddannelse tog han installatøreksamen i Sønderborg. Dette gav i 1960 ansættelse hos Hans Andersen og Søn i Ikast. Her gjorde han det så godt, at han blev optaget som kompagnon i 1975.

Der stod stor respekt om hans lederegenskaber og forretningstalent hos både kunder, medarbejdere og kollegaer, og en aftale var man altid sikker på blev overholdt.

Svend Erik Christensen stod i spidsen for en af byens største el-installationsvirksomheder med egen detailbutik i Strøgcentret frem til sommeren 1998, hvor virksomheden blev overtaget af Ove Nørholm og Viggo Mulvad, og siden omdøbt til Midtjysk Elcenter.

Svend Erik Christensen fortsatte i en konsulentfunktion frem til årtusindskiftet, hvorefter han helligede sig sit otium med blandt andet sommerhus ved Limfjorden og ikke mindst familien med de to døtre i Ikast og Otterup samt sviger- og børnebørn for hvem morfar var særdeles populær.

Svend Erik Christensen blev bisat fra Ikast Kirke lørdag.

Æret være hans positive minde.