Storsejr i topkamp: Ikast Håndbold knuser Odense

Ikast Håndbold leverede en pragtpræstation mod ubesejrede Odense

Udgivet:12. oktober 2022, 20.36

Læsetid:2 minutter

Vilde Ingeborg Johansen scorede to gange på to forsøg i storsejren over Odense Håndbold. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

5 måneder siden

HÅNDBOLD Der var på forhånd lagt op til en ægte topkamp onsdag i IBF Arena i Ikast. Hjemmeholdet på andenpladsen fik besøg af førerholdet Odense, der var ubesejret før dysten. Det er de ikke længere.

Ikast-kvinderne leverede nemlig en magtdemonstration og vandt med de knusende cifre 32-22. Dermed ligger de to hold helt lige i toppen af ligaen med 12 point for 7 kampe.

Dysten blev indledt i et hæsblæsende tempo. Der var ikke nogen af holdene, der havde behov for at føle de andre på tænderne.

Nej, det var frem over stepperne med afslutninger, så snart chancen bød sig. Og med keepere, der intet reddede i begyndelsen, raslede målene ind. Efter syv minutter stod det 6-6. Fem af Ikast-målene sat ind af Ingvild Bakkerud.

Trak fra op til pausen

Siden var det blandt andre Julie Scaglione og Stine Skogrand, der brillerede i offensiven. Ikast trak fra og førte flere gange med fire mål. Det blev udbygget til en pauseføring på 18-12, da Line Mai Haugaard frækt scorede fra fløjen med en underhåndsafslutning.

Eneste problem i første halvleg for Ikast var, at de havde svært ved at finde en løsning på højrebacken Trine Pedersen. Hun scorede fem mål på seks forsøg, hvor hun kom helt tæt på forsvaret.

Ingen spænding i anden halvleg

Hjemmeholdet kom også fint ud til anden halvleg, hvor der stadig var højt angrebstempo. Odense var en enkelt gang nede på kun at være baggud med fem, men så trak Ikast fra igen, og der opstod aldrig tvivl om kampens udfald.

Julie Scaglione gjorde det til 28-19 med godt 12 minutter tilbage mod de efterhånden modløse fynboer.

Jessica Ryde havde godt fat i målet. Det var hele holdet, der bød godt ind med scoringer fra nærmest alle positioner, mens gæsterne famlede efter løsninger. I forsvaret blev der knoklet hårdt på gennem 60 minutter.

Flere Odense-skader

Odense var ramt af en række skader til spillere som Helena Elver, Mia Rej og Dione Housheer. Træner Ulrik Kirkely havde ikke nogen kaniner at trække op af hatten i de afsluttende minutter. Med til billedet hører også, at Odense var uheldige med flere stolpe ud-skud, men slet ikke nok til, at det blev kampafgørende. Ikast havde bare flere strenge at spille på.

Med under fire minutter tilbage scorede eksempelvis fløjen Trine Mortensen sit fjerde mål på fem afslutninger til 30-22, og så var kampen i den grad afgjort.

Slutresultatet blev tilmed på knusende 32-22. Ingvild Bakkerup blev Ikast-topscorer med syv mål på ni forsøg. For Odense nettede Trine Pedersen seks gange.

Næste udfordring for Ikast-kvinderne venter næste tirsdag på udebane mod Ajax København.