Forgæves comeback: Nyt smalt HIH-nederlag til Esbjerg

Herning-Ikast var nede med seks mål, men fik skabt spænding og dramatik i søndagens slutspilskamp

Udgivet:10. april 2022, 22.15

Læsetid:2 minutter

Vilde Johansen (i.m.) og Herning-Ikast Håndbold tabte søndagens slutspilshjemmekamp mod Team Esbjerg. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD For en måned siden - i grundspillets fjerdesidste runde - kostede en skæv indledning dyrt for Herning-Ikast Håndbold, der tidligt kom bagud med otte scoringer ude mod Team Esbjerg. Dengang blev det til et forgæves comeback og et nederlag på to mål i Blue Water Dokken i Vestjylland.

Søndag aften var billedet det samme i IBF Arena, der lagde gulv til slutspilspuljekampen mellem de to hold.

Atter gjorde HIH-kvinderne det svært for sig selv med endnu en hård begyndelse. Således var der blot spillet ni minutter, da Esbjerg-backen Michala Møller - med fortid i Ikast - bragte gæsterne foran 6-0.

Men - præcis som i Dokken i marts - kæmpede Herning-Ikast-kvinderne sig tilbage i kraft af et imponerende comeback, der sørgede for spænding og dramatik i slutfasen. Men også for endnu et smalt nederlag til Team Esbjerg, der endte med at vinde 30-28 - efter vestjysk pauseføring på 16-13.

Hos HIH var der grund til ærgrelse.

Ni minutter inde i anden halvleg sørgede Simone Petersen for en overraskende føring til værterne, der viste stor moral og forblændende fightervilje.

Redningerne, der var en mangelvare hos hjemmeholdet inden pausen, dukkede endelig op, og det samme gjorde scoringerne fra skytten Ingvild Bakkerud.

Da også stregen Sarah Iversen fortsatte med at score på sine chancer, havde HIH’erne pludselig chancen for at sikre point.

Og det var tæt på.

25-27 blev vendt til midtjysk føring på 28-27 med tre minutter tilbage på uret. Men et par kontroversielle dommerkendelser, og ikke mindst yderligere to scoringer fra supertalentet Henny Reistad, sikrede i sidste ende Team Esbjerg den vigtige sejr.

HIH-topscorer søndag aften blev Sarah Iversen med ni træffere på ni forsøg.

Nederlaget til Esbjerg betyder, at vestjyderne fører gruppe 2 med syv point efter tre kampe. HIH er nummer to med fire point, Silkeborg-Voel er treer med tre point, mens Horsens er nummer fire med ét enkelt point. De to bedste i puljen avancerer til DM-semifinalerne.

Herning-Ikast Håndbold spiller næste gang fredag aften, hvor modstanderen i slutspillet er Horsens på udebane.