Kirken gik ud i sensommersolen

Udgivet:18. september 2022, 15.00

Læsetid:2 minutter

Vandretur efter høstgudstjenesten. Foto: Hans Jørgen Hansen

1 år siden

VANDRING Engesvang Kirke bød søndag på kirkevandring med naturoplevelser, gode historie og personlige samtaler

Det var fortsat sommerligt, da man i Engesvang Kirke tog afsked med sommeren søndag 11. september. Insekterne summede på kirkegården, da folk ankom til høstgudstjeneste, hvor der var pyntet op med blomster og græskar, og hvor dagens indsamling i kirkebøssen gik til at skaffe mad til verdens fattigste.

Efter gudstjenesten valgte en halv snes af deltagerne at tage på vandretur. Der var arrangeret en gåtur på cirka syv kilometer gennem noget af egnens smukkest natur - og nogle af egnens bedste historier. Menighedsrådsmedlem Hans Jørgen Hansen stoppede nemlig op adskillige gange for at fortælle historier om steder og personer. Nogle historier er der måske mere sandhed i end andre, men underholdende er det at høre om bevarelsen af den sidste rest højmose, om de forskelige interesser i forbindelse med genskabelsen af Bølling Sø, om kong Svend Grathes endeligt 23. oktober 1157 og om kampen mellem Stenholt-trolden og Engesvang-trolden.

Duften af efterår

Det blev en tur med dejligt og lunt vejr, men også en tur hvor man i skovbunden kunne fornemme duften af efterårsskov. Fra Engesvang Kirke gik man til Klosterlundgård, hvor man spiste madpakker. Forbi helligkilden og videre til Grævlingebakken, som kun hedder det i folkemunde, men byder på den flotteste udsigt over Bølling Sø. Videre gik det tværs gennem skoven og ad en for længst glemt vej ned til Skallerund-dalen og rundt om søen, forbi det lille stenaldermuseum - og trappen op til Stenholt-trolden. Videre forbi ruinen af det første tøveværk på egnen og tilbage til Bølling Sø og ad Kragelundvej forbi stedet, hvor gravemaskiner er i gang med bane vejen for Engesvangs nye boligkvarter.

- Gåture er sundt. Både for sjæl og krop. Man kan ikke lade være med at snakke med de mennesker, man går sammen med. Man kan ikke lade være med at blive klogere på sine medmennesker og sig selv. Og så er det jo vidunderligt at besøge naturens katedral, siger Hans Jørgen Hansen, der havde arrangeret turen sammen med sognepræst Torben Pedersen.

Vandretur efter høstgudstjenesten. Foto: Hans Jørgen Hansen
Vandretur efter høstgudstjenesten. Foto: Hans Jørgen Hansen