- Jeg har stor glæde af min Aases vigør

Aase og Finn Sjøgren, der på onsdag har været gift i 65 år, er flyttet i parcelhus i Engesvang og nyder samværet med de gode gamle venner

Udgivet:31. marts 2022, 14.45

Læsetid:3 minutter

Aase og Finn Sjøgren fra Engesvang, der i dag onsdag 30. marts har været gift i 65 år, fortæller, at det i et langt ægteskab er umuligt at være enige om alt. Folk, der siger det modsatte, siger ikke sandheden, mener Finn. Men parret har alligevel formået at løse udfordringerne i fællesskab. De har det godt sammen og er glade for, at de har hinanden. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Morten Hallstrøm
presse@ikastavis.dk

ENGESVANG Man kan blive helt forpustet, når man skal remse op, hvad Aase Sjøgren fra parcelhuset på Kastanievej i Engesvang i en alder af 86 år har gang i.

- Jeg går til svømning, spiller golf, går hver mandag og holder hus og have. Jeg har det godt og fejler ingenting, smiler Aase Sjøgren.

Og Aase ved godt, hvorfor hun har det sådan. Hun har nemlig været aktiv, siden hun var barn med blandt andet step, ballet, dans og gymnastik. Og i det hele taget har hun været engageret i mange ting gennem hele livet.

Det er også derfor, at hendes mand, Finn Sjøgren på 87 år kalder hende »blæksprutten«. Finn Sjøgren er imponeret over sin Aase, som han onsdag den 30. marts har været gift med i 65 år.

- Jeg er glad for, at hun er så fuld af vigør. Det har jeg meget glæde og fornøjelse af, smiler Finn, der selv har fået tilnavnet »jægeren«, da blandt andet fiskeri og jagt har hans store interesse.

Det bliver dog ikke til så meget som i de yngre år.

- Der kommer lidt til os alle hen ad vejen. Ham med leen har rendt efter mig, men jeg har formået at løbe fra ham, siger Finn Sjøgren.

For et par år siden var Aase og Finn på ferie i datterens hus i Spanien, da han blev ramt af flere blodpropper.

Han blev fløjet hjem på båre med ilt og det hele, og en overlæge fra Rigshospitalet var med til at hente ham i lufthavnen.

I dag får han medicin og har det nogenlunde. Han går for eksempel stadig på jagt med sin gode, gamle kammerat, N.O. Pedersen fra Funder.

- Men det er klart, at jeg kan ikke det samme, som da jeg var 50 år. Det siger sig selv, fortæller Finn Sjøgren.

For cirka et halvt år siden flyttede parret fra den store ejendom på Karupvej lidt udenfor Engesvang. Her havde de boet i over 50 år. Begge kommer oprindelig fra Silkeborg, hvor de også blev gift.

Mere for pengene

Aase er uddannet klinikassistent og Finn maskinarbejder.

I 1966, da parret havde fået døtrene Pia og Annie, flyttede de til Sydafrika, hvor Finn Sjøgren var med til at starte en tekstilvirksomhed for ØK. Mens de var i Sydafrika, kom sønnen Steen til.

Efter to og et halvt år vendte de hjem til Danmark og købte ejendommen på Karupvej, hvor de i flere år havde mink. Finn Sjøgren havde også sin egen maskin-virksomhed på stedet med produktion af vandingsmaskiner. Siden flyttede den succesfulde virksomhed til nye lokaler i Silkeborg.

Parret var glade for at bo på Karupvej.

- Da vi købte ejendommen, var det næsten bar mark. I dag er der 22 tønder land med skov. Det er virkelig en perle, fortæller Finn Sjøgren. Ejendommen i Karup blev til sidst for stor, og Finn og Aase Sjøgren valgte at sælge.

- Vi kiggede også på hus i Silkeborg, men man får mere hus for pengene i Engesvang, siger Finn Sjøgren.

Parret har børnene tæt på. Pigerne bor i Silkeborg, mens sønnen er i Engesvang. De har stadig stor kontakt til deres gamle venner.

- For 40 år siden startede vi en cykelklub med vores venner. I dag er det en gåklub. Kvinderne går lange ture. Mændene går korte ture. Vi mødes hver mandag og er også hjemme hos hinanden på skift, fortæller Finn Sjøgren.

Parret keder sig således ikke.

De er glade for at have hinanden og er enige om, at de meget gerne vil blive i huset så længe som muligt.

Ud over de tre børn, er der syv børnebørn - den yngste er 18 år. Herudover er der ni oldebørn og yderligere et mere på vej.

Dagen fejres i kulturhuset i Engesvang. To dage efter tager de til Sverige, hvor de skal gå og se på traner. Til sommer skal parret til Grønland.